Lucruri pe care casele de pariuri nu vor să le știi

de | | 4 Minute

O fabrică de mobilă nu vrea să facă publice informații despre cât lemn se taie sau cât lemn se plantează. Uzinele de epurare ascund informații despre cantitatea de apă filtrată sau fabricile de carne susțin mereu că au grijă de animalele lor. Dar oare ce secrete se ascund în spatele industriei de cazinouri și care sunt lucrurile pe care orice agenție de pariuri sau cazino încearcă să le țină cât mai departe de ochii privitorilor.

Casele de pariuri nu țin cont de cât câștigi

În realitate, agențiile de pariuri nu au niciun interes în a controla cantitatea de bani care este câștigată sau pierdută de către jucători. Nimeni nu este interesat dacă un oraș sau o categorie de jucători câștigă mereu și nici nu prea există strategii implementate de cazinouri care să încerce să scadă șansele de câștig ale jucătorilor. La Fortuna pariuri de exemplu, ca la orice alt agent de pariuri interesul este ca agenția să facă profit în urma unui eveniment.

Agenția de pariuri se va lupta pentru a reuși să primească pariuri în egală măsură pe toate pronosticurile unui eveniment. Dacă 50% dintre jucători vor plasa un pronostic de 1, iar cealaltă jumătate va plasa un pronostic 2, câștigătorii vor fi plătiți din banii pierzătorilor, iar comisionul pentru cei câștigători va rămâne la agentul de pariuri. Ai observat că mereu câștigul este taxat? Acele taxe rămân la agentul de pariuri.

Este normal că un scenariu de 50% – 50% să nu se întâmple aproape niciodată, iar de foarte multe ori, unde echipele puternice au șanse mari de câștig, cotele sunt mai mici pentru ca agenția de pariuri să piardă cât mai puțin. Mărind cotele pronosticului 2, vor exista jucători care vor plasa pariuri echilibrând astfel situația.

Interesul agențiilor de pariuri este ca pronosticurile din bilete plasate de jucători să se plătească între ele. Banii de la jucătorii pierzători să fie transferați jucătorilor câștigători în timp ce agenția adună comisioane. Calculând aceste date la sute de mii de pariuri, zeci de mii de jucători, rezultă că agențiile de pariuri fac foarte mulți bani.

probabilitate-de-castig

Cotele nu reflectă probabilitatea de câștig

Această afirmație vine spre a încuraja tot ceea ce am discutat în paragrafele anterioare. Cotele nu vorbesc despre cât de bune sunt echipele care joacă în evenimentul respectiv, ci despre dorința agenției de pariuri de a echilibra pariurile astfel încât să ajungă cât mai aproape de 50-50. Dacă avem un meci Barcelona vs FCSB, pariorii care își doresc să câștige vor alege evident Barcelona chiar dacă aceasta are o cotă foarte mică. Jucătorii sunt mult mai buni.

Agentul de pariuri va oferi o cotă foarte mare echipei București pentru ca unii jucători să parieze pe ea astfel încât pierderile să fie mai mici. Cotele se mai și schimbă și acesta este motivul pentru care unele agenții au cote diferite. Este posibil ca în același minut, cotele de la Fortuna să fie mai mici sau mai mari decât la alt operator de pariuri. Asta se întâmplă deoarece fiecare agent de pariuri știe exact câți bani are nevoie în fiecare dintre pronosticuri și schimbă cotele astfel încât să obțină un procent cât mai apropiat de 50-50.

slabiciune

Casele de pariuri au o slăbiciune

Nu o să îți vină să crezi, dar slăbiciunea principală a tuturor operatorilor de jocuri de noroc și mai ales a agențiilor de pariuri este lipsa de informație. Iată o explicație completă: Agentul de pariuri știe exact ce cotă să plaseze unei echipe precum Barcelona indiferent de meciul pe care această echipă îl va juca. Cu toții avem acces la informațiile echipei, la jucători, la istoric, la rezerve, accidentări, palmares etc. Putem face o analiză pentru a vedea care sunt cotele unei asemenea echipe.

Ce se întâmplă în momentul în care casele de pariuri nu au nicio informație despre aceste echipe? NU știu ce cote să pună echipelor. Dacă vei fi atent, cele mai interesant cote și câștiguri au loc în ligile mici din țările unde nimeni nu este interesat să parieze. Acolo industria de sport nu este dezvoltată aproape deloc și automat, agentul de pariuri nu poate oferi cote exact pentru a putea să câștige cât mai mult de pe urma meciului. Cotele sunt de obicei aproape de 2.00 pentru fiecare rezultat solist.

Așadar, cu cât ligile sunt mai tinere, iar echipele sunt mai noi și informațiile mai puține, casele de pariuri sunt mai vulnerabile. Nimeni nu știe ce poate face fiecare echipă.

Cel mai bun exemple este liga de basket din Statele Unite unde în fiecare an se lansează în campionate sute de echipe cu jucători tineri despre care nu deține nimeni informații, deci nici casele de pariuri nu vor știi cum să echilibreze cotele, iar acest lucru înseamnă slăbiciune.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o casă de pariuri nu își dorește să le știi despre industrie și despre modul în care ei fac afaceri. Datoria ta este să te informezi și să iei decizii în relație cu ceea ce înveți în fiecare zi.


Articol publicitar
Decizie Licență clasa a II-a pentru persoanele afiliate, Nr. 1879 / 20.10.2016.
Participarea la jocurile de noroc este interzisă persoanelor cu vârsta sub 18 ani.
Astfel de activități pot crește riscul de adicție. Consultați www.jocresponsabil.ro, 0800 800 099.