Lucrările la Nodul N – modernizarea unei zone intens circulate

de | | < 1 Minute

Nodul N din Mănăștur va beneficia de un proces de renovare

Lucrările la nodul N, care leagă cartierul Mănăștur de cartierul Grigorescu, vor începe în curând și au drept scop modernizarea podului dintre cartiere.

Aceste lucruri vor fi executate de către compania Diferit SRL, care a fost singurul ofertant la licitația pentru executarea lucrărilor. Acesta a cerut blocarea traficului pe durata executării lucrărilor, dar, datorită faptului că zona este intens circulată permanent, se caută soluții pentru a nu fi nevoită oprirea traficului.

Podul din nodul N a fost construit în anul 1975. De atunci, nu au avut loc niciun fel de reparații sau renovări. Așadar, lucrările vor fi executate în acest an. Se urmărește terminarea renovărilor pentru nodul N într-o perioadă de 9 luni. Drept urmare, lucrările vor fi executate sectorial, iar acestea vor începe luni, 18 februarie.În urma acestor lucrări, podul va căpăta un aspect nou. Iluminatul public va fi modernizat și se va instala un sistem de supraveghere video. De asemenea, se vor executa reparații de infrastructură a pasajului. Vor fi amplasați pe pod stâlpi de 6 metri lungime, iar stâlpi noi de iluminat vor fi distribuiți și puși pe străzile și drumurile din cadrul nodului N. De asemenea, va fi instalată o hidroizolație performantă, se vor monta borduri de granit și panouri fonoabsorbante. Acestea din urmă vor ajuta la diminuarea zgomotului din trafic.

Lucrările la nodul N din Mănăștur reprezintă o necesitate de renovare și modernizare a unei zone importante a Clujului. Proiectul are o valoare totală de circa 1,1 milioane de lei și este așteptat de către mulți, având în vedere importanța nodului N pentru traficul clujean.

Foto sus: Tamas Sergiu