Locuri interesante pe care să le vizitezi în Turda

de | | 2 Minute

3 atracții turistice din Turda pe care merită să le explorezi

La circa 30 de kilometri Sud-Est de municipiul Cluj-Napoca, suntem întâmpinați de orașul Turda. Situat în locul fostei așezări antice ce purta denumirea de Potaissa, municipiul Turda este unul dintre cele 6 orașe din județ, al doilea ca mărime după reședința de județ, raportat la numărul de locuitori.

Municipiul Turda este un oraș care merită vizitat atât datorită semnificației istorice pe care o are, cât și pentru atracțiile turistice ale acestuia. În cazul în care te întrebi ce anume poți face la Turda, descoperă în rândurile care urmează 3 atracții turistice pe care merită să le explorezi.

Salina din Turda – fascinanta lume din adâncul Transilvaniei

Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Transilvaniei, nu doar al municipiului Turda, este reprezentat, fără doar și poate, de Salina Turda. Este un adevărat muzeu al mineritului în sare din Transilvania și o importantă bază de agrement și de tratament.

Atunci când vizitezi Salina Turda, nu te aștepta să ai de-a face cu o simplă salină. Aici vei descoperi o adevărată lume subterană, unde modernul și istoria se împletesc perfect. Ce poți face, mai exact, la acest obiectiv? Pregătește-te să te reconectezi cu natura, să te relaxezi împreună cu cei dragi jucând tenis de masă sau bowling și poate chiar să faci o plimbare cu barca pe lacul subteran din incinta salinei.

Muzeul Iluziilor din Turda – locul în care știința și iluziile optice își dau întâlnire

Din lista locurilor interesante de vizitat din zonă nu avea cum să lipsească Muzeul Iluziilor Turda. Începând cu anul 2020, acesta este locul în care știința și iluziile optice își dau întâlnire în fiecare weekend.

Printre exponatele fascinante pe care le poți descoperi la Muzeul Iluziilor din Turda, se află cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames, dar și singurul labirint de oglinzi din Transilvania.

De asemenea, în cadrul muzeului se desfășoară și diverse experimente live, cu rol educațional pentru vizitatori. Este un loc îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, așadar nu uita să îl treci pe lista obiectivelor de vizitat din Turda.

Muzeul de Istorie din Turda – te întoarce înapoi în timp

Ce poate fi mai interesant decât să descoperi povestea unui oraș antic, precum Potaissa? Patrimoniul de cca. 40.000 de bunuri culturale mobile, ce poate fi explorat printr-o vizită la Muzeul de Istorie Turda, va reuși cu succes să te întoarcă înapoi în timp, pentru câteva momente.

Muzeul de Istorie din Turda a fost înființat în anul 1943. Exponatele din cadrul muzeului datează începând cu epoca preistorică, pe lângă acestea regăsindu-se și artefacte din epoca romană, a migrațiilor și nu numai.

Expoziția de bază surprinde cu succes evoluția în timp a municipiului Turda, ceea ce clasează muzeul în categoria obiectivelor care nu trebuie neglijate.

Natura, istoria, știința și distracția sunt principalele aspecte care fac din municipiul Turda unul demn de vizitat.


Articol publicitar