Locul unde fericirea înseamnă o porție de paste italiene

de | | 2 Minute

Locul unde fericirea înseamnă o porție de paste italiene 

Mâncarea la fel ca oamenii poate fi memorabilă! De fapt, gustul este senzația care se uită cel mai repede și este aproape imposibil de rememorat. Ceea ce se reține este impresia care ți-a provocat-o prima îmbucătură, primul contact cu aromele și savoarea mâncării. De aici pornește totul – de la simțuri.
Încântarea centrilor senzitivi este un produs al sincroniei perfecte între gust, atmosferă, ambianță, calitate și amintiri.

Locul unde fericirea înseamnă o porție de paste italiene imperiale

Mâncarea are capacitatea de a crea amintiri și a le păstra.

O porție de paste Tagliatelle Imperiale servită la Trattoria Fiorentina este tocmai genul acela de experiență pe care nu o poți uita cu ușurință pentru că îți crează o amintire! Dincolo de calitățile fizice ale preparatului care se referă la ingrediente și gramaj, vom povesti și despre amintiri. Dar mai întâi se cere o prezentare generală.

 

Gramajul unei asemenea preparat este generos ceea ce implică faptul că raportul calitate-preț este corect și onest, fără alte artificii menite să distragă atenția, ne spune managerul. Rețeta a fost adaptată după specificul zonal și particularismele locale – acest lucru presupunând nu doar adaugarea unor ingrediente noi la rețeta originală, modificarea proporțiilor acestora, ci și adaptarea rețetei pentru sezonul cald.

Locul unde fericirea înseamnă o porție de paste italiene imperiale

Prosciutto cotto, hribii, smântâna dulce, speck-ul se amescetă într-un sos savuros care se pune peste cele două mâini de paste fierte. Deasupra acestei imperiale simfonii se revarsă senin rucola și parmezanul, împlinind această simbioză a fericirii.

Servite de regulă cu vin alb sau cu vin rose al cărui gust dulceag se combină excelent cu contrastele delicat-aspre, dulci-sărate ale sosului, aceste paste vor satisface cei mai exigenți și mai buni degustători ai bucătăriei italiene.

 

Centrii senzitivi vor fi încântați de atmosfera prietenoasă care cheamă la relaxare și destindere și de decorul lejer, simplu și clasic. Apoi vor veni clipele memorabile.

Locul unde fericirea înseamnă o porție de paste italiene imperiale

Amintirile se vor naște din combinația inedită a ingredientelor. Vă veți aminti că într-o zi de vară, timpul chiar nu are relevanță aici, ați intrat în restaurantul din  centrul vechi al orașului Cluj-Napoca și că ați mâncat cea mai bună porție de paste – Tagliatelle Imperiale. Probabil, denumirea preparatului, va fi uitată, însă combinațiile aromelor și gusturilor vor fi cele care vă vor face să vă amintiți că într-o seara de vară ați mâncat o porție de paste – cele mai bune de până acum și că această experiență va făcut fericiți!

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook