The LAb Cocktail Bistro – Laboratorul rețetelor perfecte

de | | 2 Minute

The LAb Cocktail Bistro – Laboratorul rețetelor perfecte

Ca un turist timid, mă apropii de locația găsită cu ușurință pe strada Avram Iancu. Și ca un elev conștiincios, mi-am făcut temele înainte, intrând pe site-ul celor de la The LAb Cocktail Bistro. Studiez cu atenție tematica și  realizez că vreau să fiu un om de știință. Sau măcar un voluntar, care să experimenteze cele mai gustoase feluri de mâncare și cele mai inedite formule pentru cocktailuri.

Toată aventura asta o împărtășesc cu un prieten, în  a cărui gusturi am încredere. „Hai să ieșim undeva sâmbătă seara! Alege o variantă – a, b sau c?” Orice ar fi ales, aveam stabilit deja că mergem în The LAb, așa că am pornit entuziasmată spre laborator.

Oare pe aici se intră? Văd niște oameni în halate de doctori!

Cred că ăsta e locul … Intrăm?

Parcă intru într-o lume nouă, în care lumina fosforescentă îmi deschide apetitul pentru tot ce este nou. Ne așezăm cu grijă la mesele ce au decis că lemnul e prea plictisitor, așa  că s-au îmbrăcat în radiografii umane. În primele minute nici nu bag în seamă meniul ci mă uit pe pereți. Încercând să citesc mesajele ascunse sau formulele chimice, aproape uit că am venit să gust ceva inedit.

The Lab articol2

Prezentarea mâncării și a băuturilor este una neconvențională și pe gustul meu. Cu ochii în preparatele de pe masă și la decorul ce m-a fascinat, aud primele acorduri de muzică. Bineînțeles că am inspectat și baia, mergând după semnul „Estrogen”. Oameni faini și un bar plin de licori pe care aș fi vrut să le văd amestecate în toate modurile posibile.

Galerie The LAb1

Ce mi-a plăcut? Copilul din mine a fost atras de toate fluorescențele localului, decorul desprins parcă din Laboratorul lui Dexter și modul inedit de servire a preparatelor. Partea mai pragmatică apreciază însă și meniul bine construit, din ingrediente proaspete și politica localului ce descurajează risipa mâncării.

The LAb, mai venim pe la tine!

Loredana Giță, redactor Cluj.com