La Piadina, in Cluj

de | | 2 Minute

La Piadina. 

Specialitatile culinare italienesti au starnit interesul oamenilor de pretutindeni, inca din cele mai vechi timpuri. Alaturi de paste si pizza, in ultimii ani, piadinele sunt cele care castiga tot mai mult teren cand vine vorba de preferintele si curiozitatile culinare ale oamenilor.

Si cum diversitatea e la ea acasa, aici la Cluj, nu se putea sa lipseasca din marele meniu citadin tocmai piadina, in forma ei traditionala italieneasca.
Astfel, incepand cu anul 2010, pe strada Vasile Goldis nr. 1 din Piata Muzeului, Clujul gazduieste La Piadina, un colt de rai al piadinelor, unde un meniu variat, alcatuit intr-o proportie de peste 70% doar din produse specific italienesti, de cea mai buna calitate, iti face cu ochiul.

La Piadina a luat nastere datorita unei pasiuni pentru piadina artizanala si este un loc ideal pentru a lua masa in timpul zilei, fie ca esti in pauza de masa de la servici, fie ca esti in trecere si simturile te indeamna sa testezi bucataria italieneasca.

Si pentru ca tot ce-i bun merita spatiu de desfasurare, incepand cu anul 2013, La Piadina poate fi gasita si pe Bd. Eroilor nr. 12 (chiar la intrarea pe str. Hermann Oberth, straduta de langa Biserica Schimbarea la fata).

mancare cluj

Ambele locatii iti cuceresc simturile datorita aluatului si ingredientelor mereu proaspete si atent selectionate.
Cu o reteta originala de aluat, preparat si copt in fiecare zi, cu mezeluri, branzeturi, legume si alte produse delicioase, toate gatite intr-un mediu placut, prietenos si familiar, La Piadina va asteapta sa gustati delicioasele specialitati italienesti intr-una din cele doua locatii centrale:

1. Str. Vasile Goldis nr. 1, Piata Muzeului, tel: 0771 164 684
2. Bulevardul Eroilor nr. 12 (langa Conservator), tel. 0767 441 726

piadine cluj

Bine de ştiut:
Piadinele pot fi comandate si de la Shadow Bar (Vasile Goldis nr. 1), in caz ca preferati sa va petreceti timpul intr-un cafe-bar, alaturi de prieteni si vi se face foame.

Stiati ca….
– Piadina a fost descrisa ca fiind o paine nedopsita, coapta pe lespezi infierbantate, inca din anul 1200 i.Hr ?
– In Evul Mediu, piadina era considerat un aliment al oamenilor saraci? Datorita taxelor pe paine si a altor taxe de grau, painea a devenit tot mai putin consumata, in comparatie cu piadina care putea fi preparata si cu faina din alte cereale neimpozitate.

Date de contact La Piadina:
Telefon: 0771 164 684, 0767 441 726
Mail: [email protected]
Website: www.lapiadina.ro
Facebook: facebook.com/PiadinaCluj