Karateka Marincaș Călin: sportivi de excelență la Campionatul Mondial de Karate Cluj / 3 – 5 noiembrie

de | | 2 Minute

Karateka Marincaș Călin: sportivi de excelență la Campionatul Mondial de Karate Cluj / 3 – 5 noiembrie

La 90 de kilometri de Cluj-Napoca, mai precis în Zalău, județul Sălaj, cel mai longeviv campion național de Karate Tradițional și multiplu campion mondial și european, Călin Marincaș își practică pasiunea și vocația alături de copiii de la Clubul Sportiv Seiko Zalău. Antrenor și sportiv de performanță, Călin Marincaș este unul din competitorii cei mai așteptați la Campionatul Mondial de Karate Fudokan ce va avea loc pe 3 – 5 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj.

Chiar dacă nu-i vedem zilnic la televizor, chiar dacă zecile de medalii și distincții obținute de-a lungul timpului nu reprezintă subiect constant de discuție în mass-media, campionii noștri la acest sport nobil și dificil lucrează îndeaproape cu noile generații pentru a le insufla pasiune și disciplină.

.
Călin Marincaș este unul dintre cei mai titrați sportivi de performanță din România, cu peste 80 de medalii de aur, argint și bronz cucerite la campionatele naționale și internaționale:

Măiestria lui în Kumite și Unsū este foarte apreciată de întreaga comunitate de karate din țară, dar și din străinătate. Unsū înseamnă literal ”cloud hands” și este cea mai avansată formă de Kata (mișcări coregrafice detaliate ca un „manual viu” de mișcări în karate) care se predă, de regulă, doar maeștrilor karateka de Dan (rang în karate) 3 – 4.

Iată o reprezentație de Unsū realizată de Călin Marincaș:

.
La Campionatul Mondial de Karate de la Cluj, Călin Marincaș va participa în concurs alături de echipa sa și de alți competitori de marcă la nivel național și internațional.

*Bilete la Campionatul Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017 găsiți AICI.