Întrunirea berarilor la Hugo Restaurant

de | | 2 Minute

Cum poți să-ți creezi propria bere acasă, cum poți potrivi mâncarea cu berea degustată? Sună a provocare pentru clujenii care iubesc berea.

Demonstrații și explicații în acest sens vor primi, joi, 22 octombrie, ora 18, la Hugo – restaurant & treats, de la maestrul berar Norbert Tatar (Braseria Tatar), în cadrul întrunirii berarilor artizanali.

„Dată fiind multitudinea de branduri de bere aflate pe piața romanească, a fost un adevarat curaj pentru cei care vor fi prezenți la Hugo – restaurant & treats să își facă loc pe o nișă deja plină, însă, în același timp, deficitară în domeniul berii artizanale”, spun organizatorii.

La întrunirea berarilor de joi, de la Hugo Restaurant, vor fi prezenți reprezentanți ai majorității producătorilor de bere artizanală din România: Zaganu, Clinica de bere, Hophead, Sara, Nemțeana, Ground Zero, Sikaru.

Berea artizanală este, de regulă, nepasteurizată și nefiltrată, maturată și carbonatată natural în sticle. Procesul de fabricație este unul tradițional, berea fiind produsă în cantități mici după propriile rețete dezvoltate în timp prin încercări și degustări. Toate acestea fac din berea artizanala un produs autentic, cu multiple beneficii.

La întrunirea berarilor, eveniment realizat de Hugo – restaurant & treats în colaborare cu maestrul berar Norbert Tatar (Braseria Tatar), cei interesați vor afla multe alte detalii despre procesul de fabricație al berii, despre cum contează mai mult interiorul decât exteriorul unei beri artizanale. De asemenea, evenimentul va fi prezentat de Unguru’ Bulan/ Ciprian Cătunescu, prețul de intrare fiind de 25 lei (degustarea inclusă în preț).

bere hugo1

Tia Sîrca

redactor Cluj.com