Internet Wi-Fi în campus UBB Cluj. Soluție reală sau efect de moment?

de | | 2 Minute

Internet Wi-Fi în campus UBB Cluj. Soluție reală sau efect de moment?

Groaza și oroarea vieții de cămin este viteza „de melc invalid” a internetului. În rest, toate bune și frumoase!

Sesizările și reclamațiile sunt zilnice – ceea ce denotă faptul că problema e una acută și deranjantă pentru toată populația de studenți a campusului UBB. Au existat perioade în care accesul la internet era restricționat pentru zile întregi sau administratorii de rețea se sesizau cu multă întârziere pentru a soluționa problemele apărute.

Conform anunțului postat pe pagina de Facebook a Consiliului Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, proiectul de modernizare a infrastructurii de internet din campusurile UBB a intrat în faza de implementare: o parte a căminelor situate pe strada B. P. Hașdeu au fost dotate cu noua tehnologie Wi-Fi, urmând ca până la sfârșitul anului universitar curent toate căminele să treacă la noua conexiune wireless.

internet wi-fi în campus ubb cluj

Implementarea acestui proiect presupune scoaterea din funcțiune a conexiunii prin cablu, promițându-se reducerea defecțiunilor frecvente din rețea și creșterea vitezei de navigare.

Deși realizatorii proiectului sunt optimiști, beneficiarii actuali se declară nemulțumiți de viteza de navigare a internetului wireless și spun că în camerele poziționate pe colț internetul nu funcționează, conexiunea este bruiată și că sunt încă mulți studenți care folosesc unități de PC și astfel, conexiunea wireless le-ar fi inutilă.

Alți utilizatori mai spun că impunerea unui singur de tip de conexiune este o alegere neinspirată și că nu va oferi o soluție sustenabilă și reală pentru problema internetului din campusul UBB.

Voi ce părere aveți vis-a-vis de acest proiect?

Veronica Onea, redactor Cluj.com
Imagine: Campuscluj.ro (editată)