Acolo unde comunitatea are nevoie de ajutor, acolo apare inițiativa Beard Brothers | SMURD Cluj va avea o nouă ambulanță

de | | 4 Minute

Acolo unde comunitatea are nevoie de ajutor, acolo apare inițiativa Beard Brothers | SMURD Cluj va avea o nouă ambulanță

Ați mai auzit de oameni simpli care își propun să achiziționeze o ambulanță nouă pentru SMURD (Serviciul Mobil de Urgențǎ, Reanimare și Descarcerare) din Cluj? Dacă încă n-ați auzit, vă spunem noi: Beard Brothers au dat drumul unei noi campanii de strângere de fonduri, de această dată pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip C, în folosul SMURD. Campania se numește 1.12 Wheels For Life (Roți pentru viață) și are ca scop atingerea unui target de fonduri în valoare de aproximativ 150 000 de euro.

Toate ambulanțele SMURD Cluj sunt prea vechi

La începutul lunii februarie, bilanțul activității SMURD pentru 2017 a scos la iveală o serie de informații îngrijorătoare despre stadiul echipajelor de intervenție și al parcului auto SMURD Cluj:

”Cele mai importante probleme sunt legate de ambulanţele cu care lucrăm şi aparatura de pe ele, sunt ambulanţe vechi cu aparatură veche. Problemele apar când mergi la o intervenţie şi constaţi, pe drum, că ambulanţa nu mai trage şi ceri dispeceratului să trimită alta. Sunt şi situaţii şi mai grave când ajungi la caz şi se defectează ambulanţa cu un pacient în stare critică în maşină, atunci eşti într-o situaţie disperată.” – medicul şef UPU-SMURD Cluj, Cristian Ursu.

”La ambulanţe stăm cel mai prost, avem o singură ambulanţă cu vechime de 6 ani în intervenţie, restul sunt de la 7 ani în sus. Se strică frecvent, au fost ambulanţe stricate, nu am avut bani să le reparăm şi, astfel, au fost zone din judeţ care nu au mai fost acoperite” – Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

SMURD Cluj are astăzi în intervenție 10 echipaje: 2 de terapie intensivă mobilă în Cluj-Napoca, unul la Detașamentul de Pompieri Cluj, al doilea echipaj la Detașamentul de Pompieri Secția Colina și 8 echipaje de prim ajutor aflate în: Dej, Gilău, Huedin, Turda, Aghireș, Băișoara , Mociu și Cluj Napoca. Parcul Auto SMURD găzduiește, în total, 15 autospeciale de intervenție de diverse tipuri.

În condițiile în care toate ambulanțele instituției ar trebui înlocuite, adică ar necesita o investiție de peste 1 milion de euro, organizația non-guvernamentală și profund neconvențională Beard Brothers a decis ca noua lor campanie să se focuseze pe strângerea de fonduri pentru o ambulanță SMURD.

Care e planul Beard Brothers?

La o cercetare inițială de piață, suma necesară pentru o ambulanță dotată corespunzător se ridică undeva la 150.000 de euro, dar tinerii de la Beard Brothers sunt determinați să găsească cel mai bun preț.

Timp de un an, toate campaniile și evenimentele Beard Brothers vor fi organizate cu acest scop: de a strânge bani pentru o ambulanță nouă SMURD. Deja sunt pe rol câteva evenimente devenite tradiție în comunitatea Beard Brothers:

Ediția a VI-a QuizUp by BB continuă duminică, 18 februarie, cu o nouă serie de antrenamente intelectuale de cultură generală.
2 echipe / 6 persoane in echipa / 6 runde / 10 intrebari pe runda / domenii variate! 100% din taxa de participare(15 lei/persoană) merge către Campania Wheels for life.

Pe 17 martie are loc The Beard Run, singurul cros pe trepte din Transilvania. Se va desfășura pe Cetățuie, cu probe pentru profesioniști, amatori, copii, persoane cu dizabilități, ștafetă, echipe companii. Înscrierile se fac completând acest formular. Taxele de participare vor merge în contul Asociației, pentru Campania Wheels For Life.

Adulti (cursa scurtă sau lungă): 70 lei
Kid’s Race: 50 lei
Stafeta: 200 lei
Reprezentare companie: 400 lei

În data de 25 martie se va desfășura campionatul de poker BeardIn Poker Tournament 2018 (Texas Holdem) pentru amatori și profesioniști. Buy-in este de 100 de lei cu re-buy nelimitat. Toți banii strânși vor merge în contul campaniei Wheels For Life.

Pe 30 martie fetele de la The Sisterhood celebrează 3 ani de existență ca divizia feminină a bărboșilor. Biletele la petrecerea organizată de surioare în Euphoria Music Hall vor fi puse în vânzare în curând, iar banii obținuți vor merge și ei în contul achiziționării unei ambulanțe SMURD.

Zeci de mii de euro strânși pentru scopuri precise

În ultimii ani, organizația Beard Brothers, cu divizia feminină The Sisterhood și grupul mare de voluntari The Volunteer Crew, au reușit să ducă la bun sfârșit mai multe campanii de strângere de fonduri pentru:

The Beard Mobile – două taxiuri comunitare în regim gratuit pentru persoanele cu nevoi speciale.
Centrul de Transfuzii Sangvine – Campania Keep the Blood Flowing, 20 000 euro strânși pentru reutilarea centrului.
Secția de Arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență – Campania Enough is Enough, 30 000 euro strânși pentru achiziționarea de aparatură performantă pentru secția de arși.
Secția III Pediatrie – Campania Paint The Future, renovarea etajului 2 a secției de Pediatrie Cluj, realizată în colaborare cu Rotaract Cluj-Napoca Visio.

În orice moment, puteți dona bani pentru Campania 1.12 Wheels For Life, în contul Asociației Beard Brothers:

Asociatia Beard Brothers
RO58BTRLRONCRT0249735201

When there is will, there are wheels.