Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

de | | 4 Minute

Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

La cea de-a cincea ediție a festivalului verde, arta iese în stradă, pe aleile parcului, pe malul apelor și transformă orașul într-o imensă scenă, într-un imens suflet care trăiește frumos prin muzică.

Preț de o săptămână cei mai buni artiști ai muzicii jazz din toată lumea, cele mai neobișnuite locații, cele mai frumoase concursuri vor aduna comunitatea noastră într-un tot întreg, făcând-o să vibreze la unison în ritmurile calde și blânde ale saxofoanelor, ale pianului, ale contrabasului și ale altor instrumente muzicale. Feeria nopților de vară va cuprinde natura și muzica ne va ține companie până în zori de zi.

Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

A început numărătoarea inversă iar noi așteptăm cu nerăbdare festivalul sufletelor noastre care vine în fiecare vară să celebreze comunitatea în cel mai frumos și mai original mod – în parc, prin muzică. Programul final este pregătit și anunță evenimente încântătoare. Am pregătit câteva recomandări pentru o sesiune de Jazz in the Park de neuitat.

Sugestie pentru prima de zi de festival 

Debutul festivalului Jazz in the Park se va face într-o zi de luni, 26 iunie. Merită să marcăm această zi în calendar pentru că va fi cea mai frumoasă zi de luni din viața noastră.

Atunci când soarele se pregătește de odihnă, noi suntem invitați de la ora 20:00, la Opera Magiară să celebrăm în ritmuri exotice cu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra deschiderea celui mai frumos festival al acestei veri. Bilete și abonamente se găsesc aici. De asemenea, arta stradală și performance-urile prin oraș vor fi la ele acasă în această zi, pregătindu-ne pentru o săptămâna intensă.

Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

Recomandări pentru marți, 27 iunie

Marți festivalul Jazz in the Park ne invită pe malul Someșului la jam session-urile de la River Stage. Priveliștea este superbă iar accesul este liber și biletul neobligatoriu. 🙂 Începând de la ora 18:00 Berkes Quartett, Beyond Duo, Sain Mus, Antal Gabor Trio, Hences Quartet ne vor încânta cu melodii alese și ritmuri suave de jazz. Încântare pură! De asemenea, pe scena de la Pata Rât, Dario Rossi, Hot Club de Cluj și Taraf de Caliu vor încălzi atmosfera pentru o săptămâna minunată petrecută în compania muzicii jazz și a naturii. Tot în această zi, festivalul îl va aduce pe scena de la Opera Maghiară, de la ora 19:00 pe Dhafer Youssef – avangardistul genurilor jazz și world music. Bilete și abonamente le puteți găsi aici.

Ediția de anul acesta a festivalului nostru îndrăgit vine cu o noutate absolut fantastică – concertele lângă groapa de gunoi a orașului, Pata Rât la care toți doritorii, cu mic cu mare, sunt invitați și așteptați să participe.

Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

Mijlocul săptămânii la Jazz in the Park 

Ziua de miercuri ne invită la o sărbătoare de neuitat, în inima orașului Cluj-Napoca. De la ora 19:30, pe scena de la Opera Maghiară Susana Baca – regina peruană a muzicii Latino ne va inspira prin muzica ei poetică, de o profunzime aparte. Bilete puteți găsi aici.

O fabuloasă zi de joi în stil jazzy 

Jam Session-urile cu acces liber ne așteaptă să vibrăm pe ritmuri superbe de jazz, să socializăm și să ne simțim bine. Pe plaja Grigorescu organizatorii festivalului verde au pregătit concerte faine așa că, pregătiți cu un jerseu sau cu o geacă, suntem așteptați să ne așezăm confortabil pe plajă și să lăsăm inima deschisă pentru ritmuri fantastice. Detalii despre programul din această zi, puteți găsi aici.

Vinerea e o zi faină 

Concertele cu acces liber și cu  posibilitatea de a cumpăra bilet neobligatoriu de 10 lei în parc cu artiști precum Vintage Trouble, Viva Vox, Jojo Mayer & Nerve, Tatran, Skalpel, Mammal Hands, Hidden Orchestra & more sunt doar una din nouătățile din programul festivalului. În plus, sunt pregătite alte evenimente care ne vor umple de energie pentru un an întreg, până la următoarea ediție de Jazz in the Park.

O sâmbătă în parc 

În această zi a săptămânii avem în program party-uri cu Ours Samplus și DJ Vadim în Form Space. De fapt, petrecerile încep de vineri și continuă și în noaptea de sâmbătă. Dacă sunteți interesați de party-uri originale, în stil funky și jazz, biletele se găsesc aici.

Cei care doresc să petreacă o zi de sâmbătă în parc sunt invitați la concertul de pian la miezul nopții cu pianistul Bogdan Vaida. Accesul la acest eveniment este liber.

Unora le place jazz-ul … duminica 

În această zi arta stradală, performence-urile prin oraș ne vor încânta în timpul zilei, iar concertele anunțate spre seară vor face noaptea de duminică specială și jucăușă. Programul pentru această zi, îl puteți găsi aici.

Începe săptămâna Jazz in the Park! Programul final sună senzațional.

Ne vedem cu toții la Jazz in the Park 2017!

 

Imagini: Jazz in the Park.