Începe Festivalul de Film Rusesc! 3 zile de „Seri în Moscova” la Cluj

de | | 4 Minute

Începe Festivalul de Film Rusesc! 3 zile de „Seri în Moscova” la Cluj

Sfârșitul acestei săptămâni ne aduce o incursiune în cultura rusească prin Festivalul de Film Rusesc „Seri în Moscova”. Aflat la cea de-a treia ediție și în acest an festivalului aduce în atenția cinefililor o serie de producții ale cinematografiei rusești. Festivalul se va desfășura în intervalul 1-3 noiembrie, la Cinema Victoria și este organizat de către Asociația Vostok.

Noutăți pentru iubitorii de cultură rusească

În 2019 Festivalul de film rusesc vine în atenția clujenilor cu 2 premiere importante. Anume, genul Science Fiction, atât de îndrăgit va fi prezenta pe marele Ecran din Cinema Victoria, unde ne va aduce în atenție o perspectivă aparte asupra interpretărilor acestui tip de filme cu care suntem obișnuiți. Filmul Sci-Fi care va rula în premieră pentru România este „Cernovik”. Prin acesta vom putea călători în lumea lui Kirill, un creator de jocuri, ce este absorbit la propriu de realitatea virtuală.

De asemenea, tot în premieră pentru acest an, la Cinema Victoria, nu numai proiecțiile vor fi în centru atenției, cât și persoane importante, dincolo de ecrane. Adică, persoane importante, unele dintre cele mai sonore nume de actori, regizori și producători din cinematografia rusească contemporană. Nikita Volkov, actorul principal din filmul „Proiectul”, alături de producătoarele filmului, Natalia Mokrțkaia și Iulia Braghina, precum și regizorul filmului „Supraviețuire în condiții dificile”, Evgheni Nevskii vor fi prezenți la ediția din acest an a festivalului.

Începe Festivalul de Film Rusesc (1)

„Seri în Moscova„ la Cluj – ediție pentru o gamă variată de gusturi

Ediția din acest an se dorește a fi una care să îmbine actualitatea cu istoria, comedia cu drama, realul cu imaginarul, aspect care vor satisfice toate gusturile. Echilibrul și armonia dintre genurile proiecțiilor din acest an contribuie la crearea unei perspective de ansamblu asupra culturii rusești. Cu atât mai mult, toate filmele sunt dintre cele mai noi ale cinematografiei rusești, fie din anul acesta, fie din anul trecut.

Cap de afiș pentru ediția din acest an rămâne filmul istoric » „Tobol”. Bazat pe fapte reale, filmul va reda curajul și dedicarea prin care, Ivann, tânărul ofițer din garda lui Petru cel Mare face față provocărilor dure ale războiului. Pe lângă acesta, toate proiecțiile prezintă povești interesante și fapte reale, reprezentate în maniera specific-rusească.

 tobol

Mai multe detalii despre filme aici » cluj.com/articole/festivalul-de-film-rusesc-seri-in-moscova-2019/

”În fiecare an mă întreb dacă merită să mai încercăm să organizam festivalul acesta, mai ales ca majoritatea dintre noi avem alte activități principale care ne ocupă marea majoritatea timpului. Și în fiecare an văd cum ne mobilizăm să mai contribuim cu ceva la cultura cinematografică din Cluj-Napoca și din România, ceea ce mie mi se pare extraordinar. O mână de oameni reușesc să își depășească limitele timpului liber și să pună cap la cap părțile vitale ale unui asemenea eveniment. Sunt foarte norocoasă că am cunoscut acești oameni și că am avut și am ocazia să lucrez cu ei.”, declară Diana Escariu, managerul general al proiectului.

Începe Festivalul de Film Rusesc (1)

Festivalul, organizat de către Asociația Vostok Group Cluj-Napoca, care, din dorința de a facilita accesul la cultura rusească, organizează acest eveniment din 2017, cu multă dedicare și implicare.

”Festivalul acesta înseamnă pentru noi acel centru de energie care ne face să lucrăm în continuare și să oferim ce avem mai bun. Totuși nimic din ce se va desfășura în 1-3 noiembrie nu ar fi fost posibil fără minunații noștri parteneri și sponsori, cărora le suntem recunoscători și le mulțumim că s-au implicat alături de noi în acest eveniment”, ne spune Vlad Crișan, președintele Asociației VOSTOK Group.

Program Festivalul de Film Rusesc » „Seri în Moscova”

Vineri, 1 noiembrie

» 19:30 Premiera filmului Tobol

Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019

» 17:30 Filmul „Salt”

» 20:00 Premiera filmului „Cernovik (Proiectul)

» 22:30 Filmul „Micul rus”

 cernovik

Duminică, 3 Noiembrie 2019

» 17:30 Filmul „Supraviețuire în condiții dificile”

» 19:30 Premiera filmului „Frontiera balcanică”

» 22:30 Filmul „Viața veșnică a lui Alexandr Kristoforov

Biletele se pot achiziționa atât de la recepția Cinema Victoria, cât și online, de aici » cinemavictoria.ro/rezervari.

Cinema Victoria, inițiative culturale și proiecte de viitor

Inițiatoare de proiecte noi, Cinema Victoria aduce în atenția clujenilor o serie de momente speciale, prin proiecții speciale, pentru încurajarea dezvoltării cunoștințelor artistice. În acest sens, doc/ART  va prezenta bilunar, miercurea de la ora 18:00 o serie de documentare de artă. Prin acestea, galeriile de artă și bibliografia pictorilor de renume vor fi prezentate clujenilor. Prin Seara de Gală Placido Domingo va fi sărbătorită a 50 – cea Aniversare a activității artistului, în 27 noiembrie 2019.  De asemenea, în pragul Crăciunului, doritorii se pot bucura de o seară de muzică corală celebră, Veni Domnine, în 18 decembrie.

victoria