Festivalul de Film Rusesc „Seri în Moscova” se apropie! | Program și recomandări

de | | 3 Minute

Vom avea „Seri în Moscova”… la Cluj: Festivalul de Film Rusesc se apropie!

În perioada 1-3 noiembrie 2019, la Cluj se desfășoară Festivalul de Film Rusesc „Seri în Moscova”. Cea de-a III-a ediție a festivalului le pregătește cinefililor, dar și pasionaților de cultura țărilor estice, cele mai apreciate și valoroase creații ale cinematografiei rusești din acest an, dar și de la finalul anului 2018. 

Filmele selectate sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă actuala cinematografie rusească, dar și pentru spiritul și realitățile societății rusești. Comedie, dramă, romantic, acțiune și chiar Sci-Fi, genurile și îmbinarea lor asigură un program variat pentru publicul clujean. Filmele, proiectate la Cinema Victoria, vor avea subtitrări în limba română, iar durata lor va fi între 1,5 – 2,5 ore. 

Festivalul, organizat de către Asociația Vostok Group Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul Rus de Știință și Cultură București, aduce în cinematograful clujean și 3 proiecții în premieră! 

„Festivalul „Seri în Moscova”, ediția a III-a, are ca scop promovarea și familiarizarea tinerilor și persoanelor interesate de artă, cultură și istoria zonei estice a planetei. Considerăm că și această ediție va fi una interesantă atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru public, dat fiind faptul că selecția de filme din acest an este una specială. De asemenea, mulțumim sponsorilor și partenerilor, în special firmei GOLDEEN CARGO, singura firmă de transport de artă din România, pentru susținere, și Cinema VICTORIA pentru găzduirea din fiecare an. Și de această dată așteptăm un public cât mai numeros și promitem participanților că vor fi plăcut surprinși.” – declară project managerul evenimentului, Diana Escariu.

festivalul de film rusesc seri in moscova 2019 (1)
Seri în Moscova | 2018

Trei filme în premieră | Recomandări „Seri în Moscova”

Din programul filmelor prezente la Cluj în cadrul Festivalului de Film Rusesc, menționăm cele trei premiere speciale: 

Tobol este un film cu background istoric, ce îl urmărește pe Ivan, un tânăr ofițer din garda lui Petru cel Mare, trimis în Siberia pentru a stabili granița la Tobolsk. Un film despre curaj și dedicare, conspirații, hoarde sălbatice și nobilime, toate în ținutul înghețat din inima Rusiei. 

festivalul de film rusesc tobol

Cernovik (Proiectul) este un film SF care transpune povestea lui Kirill, un creator de jocuri, pasionat de munca sa. Eternul conflict între creator și creație (ce se întâmplă dacă, printr-o întâmplare, creatorul este „absorbit” în propria creație?), pe un fundal sci-fi, reflectă în esență o idee de substrat a societății actuale. 

festivalul de film rusesc cernovik

Frontiera balcanică surprinde conflictul sârbo-albanez din zona Kosovo și repercursiunile sale. În iunie, după atacurile din 1999, armata sârbă se retrage din Kosovo, însă rămân grupuri care jefuiesc, pradă și ucid sârbii rămași în Kosovo. Cinci ruși iau aeroportul din Kosovo din mâinile acestor grupuri de bandiți și îl păzesc până la sosirea trupelor de pace. 

festivalul de film rusesc frontiera balcanica

Program Festivalul de Film Rusesc » „Seri în Moscova”

Pe lângă cele trei filme care vor fi proiectate în premieră, programul include și alte creații cinematografice rusești, conform programului de mai jos. Biletele se pot achiziționa atât de la recepția Cinema Victoria, cât și online, de aici » cinemavictoria.ro/rezervari. Pentru a fi la curent cu noutățile din cadrul festivalului, urmăriți pagina de Facebook Seri în Moscova

Vineri, 1 noiembrie

19:30 Premiera filmului Tobol

Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019

17:30 Filmul „Salt”

20:00 Premiera filmului „Cernovik (Proiectul)

22:30 Filmul „Micul rus”

Duminică, 3 Noiembrie 2019

17:30 Filmul „Supraviețuire în condiții dificile” 

19:30 Premiera filmului „Frontiera balcanică”

22:30 Filmul „Viața veșnică a lui Alexandr Kristoforov”

Asociația „Vostok Group” este o asociație cu un specific de activitate ce vizează dezvoltarea și promovarea relațiilor politico-economice, culturale și de tineret între România, statele spațiului ex-sovietic, în general, Rusia în special, precum și cu Turcia, Iran, China și Mongolia. Proiectele organizației se axează în principal pe organizarea de evenimente culturale, dezbateri politice, analize și vizite de studiu. 

festivalul de film rusesc seri in moscova 2019 (2)