Începe… | Vlad aleargă la 6633 Arctic Ultra pentru copiii care au învins cancerul

de | | 3 Minute

6633 Arctic Ultra începe joi, 27 februarie 2020

Urmărim și în acest an, cu emoții și entuziasm, probabil cel mai dur ultramaraton din lume. De data aceasta suntem cu privirile îndreptate spre Vlad Crișan Pop, clujeanul care aleargă la Cercul Polar pentru copiii din taberele MagiCAMP. Vlad și-a propus să adune banii necesari creării tuturor celor 100 de Burse Educaționale MagiCAMP dedicate copiilor care au învins cancerul și care își doresc să se întoarcă la școală.

„Am emoții înainte de start, dar știu că atâta timp cât am pregătit totul pentru cursă mental, deși sunt la Start, mă văd la Finish și știu că voi reuși indiferent de ce voi întâmpina pe traseu. „Mind over body” a fost cel mai important lucru pe care l-am învățat.” – Vlad Crișan Pop

Începând de joi, 27 februarie 2020, de la ora 10:00, îl putem urmări pe Vlad în cursa 6633 Arctic Ultra » AICI.

6633 Arctic Ultra 2020 b (2)
Pregătiri | Vlad Crișan Pop

Vestea frumoasă, încă dinainte de start, este că suma necesară celor 100 de burse a fost deja adunată. Sprijinul celor care își doresc să-l susțină pe Vlad este în continuare binevenit: lupta împotriva cancerului și a lipsurilor cauzate de această boală, atât pentru copii, cât și pentru familiile acestora, este un efort continuu. Proiectele MagiCAMP de care Vlad se ocupă aici la Cluj, dar și la nivel național, merită susținerea comunității. Puteți dona orice sumă doriți în contul RO13INGB0000999905454114, text „Burse Educaționale” (titular Asociația MagiCAMP).

Pentru a doua oară la Cercul Polar

Vlad nu se află pentru prima dată la Cercul Polar, în competiția 6633 Arctic Ultra. În 2019, a câștigat cursa de 193 km (nu fără provocări » găsiți întreaga poveste AICI). Acum, joi, va parcurge primii kilometri din cursa lungă de 620 km.

MagiCAMP

Considerat a fi cel mai dur ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra începe în Eagle Plains și se încheie la Tuktoyaktuk, Yukon (N-V Canadei). Vlad va trece printr-o diferență de nivel de 4.000 de metri, la temperaturi foarte scăzute (până la -35°C). Va fi pe cont propriu. Concurenții își trag singuri săniile, iar la punctele de control primesc de la organizatori doar apă fierbinte. Pot apărea degerături sau halucinații severe, săniile pot fi aruncate de către furtuni, iar lumina reflectată în zăpadă poate cauza orbire.

Cu toate acestea, nu va fi singur. Îl vor urmări cei de-acasă, cu sufletul la gură. Iar dintr-o mașină, mai de la distanță, va fi și echipa everRestless…

everRestless – primul film documentar realizat de o echipă de români la Cercul Polar

Alături de Vlad, se va pune în mișcare joi, la ora 10:30, și echipa everRestless – care va realiza primul documentar filmat de o echipă de români la Cercul Polar și va surprinde „puterea de a rezista propriei minți atunci când realitatea se deformează”. Sorin Florea, Adi Bulboacă și Tudor Petre sunt cei care își propun să surprindă la – multe°C modul în care voința și disciplina mentală te pot ajuta să depășești obstacolele fizice și imediate.

Toți cei care ne întrebăm prin ce trec maratoniștii care participă la astfel de competiții, în condiții extreme, și cum reușesc să facă față halucinațiilor cauzate de frig, vom putea viziona experiențele trăite de Vlad Crișan Pop în această cursă. Valoarea documentarului va depăși, cu siguranță, subiectul maratonului și al performanței sportive. Orice situație care te provoacă să îți depășești în acest mod limitele poartă cu sine numeroase semnificații și învățături. Cu atât mai mult când motivația stă în „libertatea de a alege să ajutăm”.

Cei care doresc, pot sprijini realizarea documentarului »» sprijina.ro/cauze/everrestless2

„Va fi o aventură în toată regula să realizăm această filmare pentru că aparatura poate să cedeze în orice clipă din cauza temperaturilor foarte de scăzute. În plus, noi nu suntem sportivi de performanță și ne va fi destul de dificil să ne adaptăm condițiilor de la Polul Nord și în același timp să ținem pasul cu Vlad, personajul principal. Avem în continuare nevoie de sprijin pentru că la rândul nostru trebuie să purtăm echipamente speciale, de iarnă extremă, iar cheltuielile cu aparatura necesară, cazarea, mâncarea, închirierea mașinii și combustibilul sunt foarte mari.” a declarat regizorul Sorin Florea.


Vom urmări cu interes cursa și abia așteptăm lansarea filmului documentar!