În februarie la teatru: 5 recomandări | #clujulvăzutaltfel

de | | 3 Minute

În februarie la teatru: 5 recomandări | #clujulvăzutaltfel

Dragi clujeni, februarie se anunță o lună prolifică și provocatoare din punct de vedere artistic, fapt ce ne îndeamnă să venim cu cele mai frumoase recomandări de spectacole și cu sincerul îndemn ,,Hai la teatru!” De la abordările clasice la cele mai nonconformiste puneri în scenă a unor creații renumite, actorii teatrelor din Cluj și-au propus să ne impresioneze și să ne cucerească definitiv pe noi, spectatorii urbani. Fără a părăsi cadrul romantic, idilic oarecum, a acestei luni, suntem chemați să ,,gustăm” savuroase porții de idei profunde și emoții puternice.

Foto: Laura Chira

Știm că aveți o listă și că v-ați cumpărat deja bilete la spectacolele la care vreți să mergeți, însă, în speranța că mai există loc de alte provocări artistice, venim cu cinci recomadări bune și foarte bune. 🙂

#În(Cerc) 

Data: Miercuri, 14 februarie 2018, ora 19:00
Locul: Urania Palace (str. Horea, nr. 4, Cluj-Napoca)
Bilete: se pot achiziționa aici. *Un număr limitat de bilete va fi disponibil și la fața locului, în seara spectacolului.
Detalii: https://goo.gl/yxzKX1

Spectacolul – premieră ,,În(cerc)” este o poducție marca Create.Act.Enjoy, care ne va prezenta iubirea într-o manieră exhaustivă. Firul narativ se concentrează pe actul conștientizării, asumării și acceptării dragostei, indiferent de natura sau finalitatea acesteia.

În Cerc

#via negativa

Data: Duminică, 18 februarie 2018, ora 19:00
Locul: Reactor de creație și experiment (str. Petofi Sandor, nr. 4, Cluj-Napoca)
Bilete: se pot achiziționa aici.
Detalii: https://goo.gl/fXg8k5

Un spectacol revelator, actual prin temă și cutremurător prin mesajul care-l transmite, ,,via negativa” reconstituie realitatea în care trăim și în care ne vom regăsi cu siguranță. Este un spectacol ,,melancolic și experimental”, care va zgudui din temelii concepte și perspective asupra societății noastre.

Via Negativa

#Povești de dragoste la prima vedere

Data: Vineri, 23 februarie 2018, ora 19:00
Locul: Teatrul Național ,,Lucian Blaga” Cluj – Napoca

Bilete: se pot achiziționa aici.
Detalii: https://goo.gl/zz71Gc

Spectacolul este o adaptare după textele lui Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu și Ioana Pârvulescu. Povești cu miros de flori care vă vor face să vă reamintiți de experiența dragostei la prima vedere.

Teatru Cluj
Foto: Dumitru Vlah

#Fii bun până la moarte

Data: Duminică, 25 februarie 2018, ora 11:00
Locul: Teatrul Maghiar de Stat Cluj
Bilete: se pot achiziționa aici.
Detalii: https://goo.gl/XxFYFP

*Spectacol subtitrat în limba română 

Așa cum ne-a obișnuit, regizorul László Béres va repune în scenă umanitatea în forma sa primordială, invocând trăsături precum onestitatea, cinstea și capacitatea de a gândi independent. Spectacolul dorește să transmită faptul că merită să lupți, chiar și atunci când ți se pare că totul este pierdut.

Fii bun pană la moarte

#Reacting Chernobyl 

Data: Duminică, 25 februarie 2018, ora 19:00
Locul: Váróterem Projekt – ZUG.Zone (str. Traian, nr. 40-42, Cluj – Napoca)
Bilete: se pot achiziționa aici.
Detalii: https://goo.gl/74azQV

*Spectacol subtitrat în limba română

Spectacolul oferă spectatorului o invitație spre cele mai ascunse colțuri ale minții umane, sondând reacțiile și mecanismele creierului nostru din perspectiva situațiilor – limită.

,,Vremea secretelor s-a terminat. Cernobîlul a schimbat asta. (…) Ție ți-e totuna dacă te iubesc o săptămână, două sau toată viața?”

Reacting Chernobyl