Iarnă pe roți cu pornire din Cluj: cum te poți bucura de confort și aventură în sezonul rece

de | | 5 Minute

Iarnă pe roți cu pornire din Cluj: cum te poți bucura de confort și aventură în sezonul rece

Cu o invitație la odihnă și retragere în spații intime și călduroase (unii i-ar spune lâncezeală), sezonul rece nu e neapărat limitativ când vine vorba de călătorii. Dimpotrivă. Iar când dorul de ducă nu dispare, începi să-ți cauți drumul…

În Cluj, treptat, începe să prindă curaj și popularitate un nou mod de abordare a călătoriilor. Aproape un stil de viață în alte țări vestice, plimbările în lung și-n lat cu autorulota ne sunt accesibile și nouă, clujenilor, celor cu o poftă nestăvilită de-a porni la drum și de-a explora locuri noi. Cum ar fi să vedem aurora boreală în această iarnă?, ne întrebăm timid, admirând câteva fotografii de călătorie.

Sunt puțini cei care îndrăznesc momentan să investească într-o astfel de mașină-casă. Despre aventurile unui fotograf clujean care timp de câteva luni și-a făcut din autorulotă o casă în mișcare prin Europa, vă spuneam chiar recent: https://goo.gl/5P5gux

Din fericire, însă, nu este nevoie să investim personal într-o autorulotă. „Mania” autorulotelor prinde avânt la Cluj, dovadă stă Campermania – locul de unde putem închiria un astfel de autovehicul, având ocazia să încercăm pe pielea noastră o altfel de vacanță!

campermania iarna pe roti 2

Idei de vacanță: Carpații noștri sau călătorii nordice spre aurore boreale

Curioși din fire, stăm de vorbă cu doamna Maria Mircean, cea care și-a propus să călătorească diferit alături de cei dragi, iar apoi să le pună la dispoziție și altora această alternativă de vacanță. Alături de dânsa, pornim într-o călătorie vizuală și plină de entuziasm. Astfel, adunăm câteva idei și sugestii de vacanțe aventuroase în sezonul rece.

Prin țară, prin Carpații noștri

Dacă pornești la drum cu autorulota, cu poftă de peisaje ce-ți taie respirația, de culmi și zări infinite, recomandarea cea mai autentic satisfăcătoare a dorului de ducă rămâne o lungă plimbare prin Carpați, prin zonele de munte. Cu atenție la predicțiile meteorologice și starea drumurilor și alegerea rutelor potrivite unor călătorii pe timp de iarnă, vă puteți bucura de o săptămână de vis prin țară.

Recomandări:

  • zona Brașovului, prin Bran – Moeciu > despre Brașov și împrejurimile sale puteți găsi informații pe Ghid Local Brașov;
  • zona Maramureșului > cu toate obiectivele sale turistice, naturale și de patrimoniu, Maramureșul poate fi explorat în voie, într-un mod plăcut și relaxant.
  • zona județului Bihor > pentru vizite de relaxare la Băile Felix, dar și pentru explorări subterane prin deosebitele peșteri ce împânzesc întregul județ. Pentru recomandări și informații despre Oradea și Bihor, vizitați Ghid Local Oradea.

Spre nord, în căutarea aurorei boreale

Cu cât e dorul de ducă mai mare, cu atât drumurile te atrag mai mult. Și dacă tot e iarnă, de ce să nu-i faci o vizită iernii, spre nord, la ea acasă?

Având doi șoferi și mai bine de două săptămâni la dispoziție, o idee de vacanță frumoasă și inedită ni se perindă prin fața ochilor, prin fotografii. Înainte de-a ajunge la Nordkapp (Capul Nord), în Norvegia, și de a ne clăti privirile cu aurora boreală într-o expediție feerică, pe traseu, autorulota trece în fiecare zi într-un nou oraș!

> La dus: Berlin (Germania) > Hamburg > Copenhaga (Danemarca) > Oslo (Norvegia) > Trondheim > Tromso > Nordkapp.

campermania iarna pe roti 3

Nordul și iarna adevărată te pot copleși cu frumusețea lor. Admirând reni, ciudata lumină de pe timpul zilei, plimbarea pe Atlantic Road, arhitectura inedită a clădirilor norvegiene, inclusiv a lăcașurilor de cult (Catedrala Arctică din Tromso), aventura pe Northern Lights Route (însoțiți de un convoi special), precum și oprirea la Cercul Polar de Nord îți vor arăta o față neștiută a iernii…

> La întoarcere: prin Helsinki (Finlanda) > St Petersburg (Rusia) > Tallinn (Estonia) > Cracovia (Polonia)

Pentru că autorulota îți permite libertate deplină în alegerea rutelor, te poți întoarce prin alte țări, alte locuri, alte meleaguri!…

Pe scurt: cum funcționează și cum e să călătorești cu autorulota?

Cel mai mare avantaj stă în libertatea de-a ajunge oricând, la orice oră, oriunde îți dorești. Nu mai depinzi de rezervări la hotel, de cazare, nici de bilete de avion sau mersul trenurilor.

În timp ce te poți bucura de această libertate și dacă pornești la drum într-o mașină normală și campezi în cort, autorulota îți oferă confortul propriei case, iar când temperaturile sunt mai scăzute, cu atât mai mult devine o alternativă tentantă. În plus, te bucuri cu adevărat de timpul petrecut alături de ceilalți – prieteni sau familie, combinând vizitarea unor locuri deosebite cu relaxarea și momentele de repaus.

Campermania închiriază autorulote pe durate de minim 3-4 zile, cu precădere de minim 1 săptămână – această variantă fiind de altfel și mult mai avantajoasă pentru astfel de vacanțe inedite. Te bucuri de căldură, confort, paturi, baie cu duș și wc, poți găti mâncare proaspătă, ai frigider și congelator, televizor, spații de depozitare pentru bagaje, bucătărie cu tot ce este necesar, ai un program independent și spontan, parcarea se poate face și în spații normale.

Pentru mai multe detalii despre posibilitățile de închiriere ale unei autorulote, Campermania îți stă la dispoziție 🙂

Date de contact Campermania Cluj:

Facebook
E-mail: [email protected]
Telefon: 0722 958 371
Adresa de preluare/predare: str. G.V. Bibescu, nr. 34, Cluj-Napoca (Luni-Vineri: 08:00 – 18:00)