Ia-ți doza de energie pozitivă din Cluj!

de | | 2 Minute

Ia-ți doza de energie pozitivă din Cluj!

De câteva luni am început să deschid ochii mai des la ce se întâmplă în jurul meu. Realizez că am multe de învățat și bifez cât de des pot, experiențe noi. Îmi aleg în fiecare zi câte un eveniment la care să particip iar Clujul nu mă dezamăgește căci se întâmplă lucruri interesante în fiecare colț al orașului.

Azi am reînvățat cum să mă relaxez. Fiind Ziua Internațională a Yoga, Ambasada Indiei în România a organizat o sesiune de practică fizică, mentală și spirituală. Comuniunea dintre trup și conștiință se realizează prin diverse tehnici de meditație, care asigură un echilibru între minte și corp. Evenimentul a avut loc la Complexul Sportiv Gheorgheni, o bază sportivă modernă, în care comunitatea poate practica numeroase activități fizice.

Parc Gheorgheni

Pornim în viață cu entuziasm și inocență dar ne pierdem treptat pofta de viață. Ore întregi de muzică relaxantă, ședințe de masaj, drumeții prin locuri neumblate sau chiar tratamente medicamentoase – căutăm cu disperare o oază de liniște în care putem fugi de grijile cotidiene.

Dar te poți relaxa chiar și în mijlocul orașului, în trafic sau la coadă la supermarket. Deconectarea de factorii externi necesită însă concentrare maximă. Concentrarea pe respirație, pe sunetul unei voci calme, unei amintiri plăcute, unui miros puternic, sau oricărui alt lucru care crezi că te ajută să te relaxezi.

Odată ajunsă la eveniment, primesc cele necesare pentru a începe sesiunea de yoga. Muzica relaxantă, adierea vântului și covorașul roșu pe care îmi întind corpul veșnic obosit, mă forțează să închid ochii. Nu am făcut prea multe poze. Nu am simțit nevoia de a verifica rețelele de socializare și nici măcar de a-mi alimenta corpul cu apă sau a trage cu ochiul la vecini. Yoga Parc Gheorgheni2

Picioarele desculțe în contact cu pământul pot genera fiori în tot corpul, fiori care concurează cu gustul ciocolatei. Yoga ne învață să ne apropiem de natură și de sinele nostru. Să ne activăm toate simțurile și să fim conștienți de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Starea letargică este anulată și înlocuită cu o pace interioară care se trasmite dincolo de propria persoană. Energia pozitivă emanată nu se risipește ci se îndreaptă către oamenii din jurul tău.

În veșnica goană după orice, uităm să ne luăm un răgaz pentru noi înșine. Deschide ochii mai des, relaxează-te, zâmbește, dă o mână de ajutor și fii cea mai bună versiune a ta. Și nu doar când te vede cineva.

Yoga Parc Gheorgheni

Loredana Giță, redactor Cluj.com