Hotel Transilvania, european inca de acum doua secole

de | | 2 Minute

Hotel Transilvania, european inca de acum doua secole

Hotelul Transilvania, relicva vie a trecutului istoric a „orasului comoara”, isi intampina si azi turistii care-i trec pragul cu aceeasi ospitalitate intr-o atmosfera relaxanta, imbietoare, intr-o oaza de verdeata si colorit floral, cu susurul bland al fantanii arteziene.

Oaspetii hotelului sunt in numar ascendent, avand in vedere oferta intrinseca a pozitiei ultracentrale si a numeroaselor evenimente pe care Clujul si in special „centrul orasului” le gazduiește in fiecare an.

terasa 3

În 2015, turistii care viziteaza orasul pentru evenimentele organizate in “Capitala Europeana a Tineretului” au oportunitatea de a gasi in Hotelul Transilvania gazda cea mai potrivita si mai apropiata de spiritul orașului. Hotelul, la fel ca orașul „comoara”, te duce cu gandul la melanjul rafinat dintre contemporan si istorie.

Consacrarea sa ca ‘hotel real’ dintr-o ‘istorie imaginara” vine inca din anul 1897, cand scriitorul irlandez Bram Stoker scrie cartea „Dracula”. Stoker ar fi fost inspirat tocmai de denumirea hotelului care se numea pe atunci „Regina Angliei”. În romanul lui Stoker, eroul principal, Jonathan Harker, isi petrece prima noapte in Transilvania la hotelul Royale (denumire data de autor in roman) din Cluj (Klausenburgh).

terasa

Avand o asemenea notorietate, dar si datorita unei echipe de profesionisti, a modernelor renovari si dotari, hotelul situat pe cea mai veche strada clujeana, Regele Ferdinand, atrage ca un magnet turistii veniti in Cluj la festivalurile de film si muzica, la targuri si conferinte internationale. La Hotelul Transilvania, in camerele sale aerisite si racoroase se cazeaza turisti veniti din Europa dar și din alte continente ale lumii, odihnindu-se precum odinioara in odaile fostului han oaspetii lui Matei Corvin.

Restaurantul Hotelului Transilvania, cu o capacitate de 28 de locuri, este perfect pentru sarbatorirea unor mese festive, sau pur şi simplu pentru savurarea unor bucate cu parfum local, sau chiar legendar, aceleasi meniuri servite odinioara personajului principal din romanul “Dracula”

Superba Terasa de Vara incanta cu intimitatea si ambianta deosebita intr-o ploaie de flori in inima orasului, oferind pentru maxim 100 persoane, atat meniuri clasice romanesti cat si meniuri de alta data, terasa fiind alternativa perfecta pentru aceste zile sau seri calduroase de vara.

Pentru evenimente mai importante sau intalniri de afaceri, hotelul pune la dispozitia clientilor o sala de evenimente si un social room.

detaliu cu flori ok

meniuri tablite ok