Este un gps auto o modalitate de a reduce consumul?
Consumul. Aproape orice manager de flotă auto este speriat de acest cuvânt. Ce putem face în legatură cu această problemă? Este un gps auto o modalitate de a reduce consumul? Cu toate că unii sunt sceptici și consideră că metodele tradiționale își fac bine treaba, alții cred cu tărie ca folosirea unui sistem de localizare GPS este cea mai ușoară metodă.
Folosirea unui gps auto ține costurile sub control
Credem că cel mai important aspect legat de consum este cel al combustibilului. Datorită prețului oscilant, stabilirea unui cost estimativ este dificil de făcut. Totuși, folosirea unui gps auto ne poate ajuta să ținem sub control aceste costuri. Cum?
Sistemele de localizare gps vin, de regulă, cu câteva funcționalități. Cea mai importantă funcționalitate este posibilitatea de a urmări vehiculul și comportamentul conducătorului auto.
Așadar, o primă măsură în a limita consumul de combustibil este stabilirea unor rute care, dacă sunt respectate de către conducătorul auto, nu generează nici un cost în plus decât cel asumat. O rută optimă trebuie să fie scurtă, fără trafic și pe cât posibil, fără taxe.
Foaia de parcurs care face parte din sistemul de urmărire conține date indispensabile monitorizării activității șoferului. De ce este atât de importantă? Foaia de parcurs conține informații referitoare la rută, nivelul inițial de combustibil, cel final, precum și toate operațiunile de realimentare. Astfel, putem calcula și determina cu ușurință o lipsă sau un exces de combustibil.
Un gps auto bun, permite inclusiv urmărirea stilului de condus al șoferului. De ce este important acest aspect? Cu cât stilul de șofat al conducătorului auto este mai agresiv, cu accelerări sau frânări inutile, cu atât consumul de combustibil crește.
Verificați întotdeauna starea vehiculului. Conform unor studii făcute de Asociația Germană a Inspectorilor Tehnici, pneurile sunt un factor decizional în ceea ce privește consumul de combustibil, adică, aproape 25% din consumul de combustibil al vehiculului este dat de rezistența anvelopelor la rulare. De asemenea, o presiune de 0,2 bari sub cea normală, crește consumul cu 1%, o presiune de 0,4 bari sub normă crește consumul cu 2% iar cea de 0,36 bari sub presiunea normală, cu 4%.
Aspectele menționate mai sus nu ar trebui să pună în dificultate companiile care dețin flote auto. Din fericire, există pe piață diverși furnizori de servicii gps și orice companie care dorește să optimizeze costurile poate face acest lucru apelând la servicii specializate.
Comunicat de presă
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în domeniu, urmărește rubrica specială SAS Grup – Alarma.ro.