Ghidul suporterilor pentru meciul România – Spania

de | | 2 Minute

Ghidul suporterilor pentru meciul România – Spania.

România va juca o partidă amicală duminică, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, împotriva campioanei europene Spania. După atentatele de la Bruxelles, măsurile de securitate de la meciul amical România – Spania vor fi sporite, astfel că administratorul Cluj Arena, Radu Rațiu, a luat o decizia de a-i chema pe oameni cu două ore înainte de startul meciului.

„Se iau toate măsurile de siguranţă, mai ales după incidentele nefericite din Belgia. Chiar astăzi (marți) am avut o primă şedinţă privind securitatea şi pot confirma că vor fi controale foarte amănunţite la intrarea în stadion. E foarte important ca spectatorii să vină cu o oră şi jumătate, chiar două ore înainte de începerea partidei, pentru că aceste controale vor dura destul de mult şi doar aşa pot fi evitate cozile, iar spectatorii pot intra normal”, a spus Radu Raţiu, administratorul Cluj Arena.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a confirmat că măsurile de securitate de la meciul amical România – Spania vor fi sporite în urma atentatelor teroriste care au avut loc la Bruxelles. „Cu siguranță vor fi sporite măsurile de siguranță. Vor fi aceleași măsuri de siguranță pe care le-am fi avut și dacă meciul era pe Arena Națională. Când contextul internațional o solicită, ai parte de toată implicarea autorităților naționale astfel încât suporterii să fie în siguranță pe stadion, dar și pe străzile orașului. În ceea ce privește meciurile amicale ale României din această săptămână nu avem niciun semnal de alarmă, niciun risc de securitate”, a spus Burleanu, potrivit Agerpres.

Pentru a facilita întrarea pe stadion a suporterilor, organizatorii meciului dintre România și Spania recomandă fanilor să țină cont de următoarele sfaturi:
– Porțile stadionului se deschid la ora 19:45;
– Organizatorii recomandă fanilor să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a ajuta la fluidizarea accesului;
– Toți copiii, indiferent de vârstă, au acces doar pe baza biletului. Minorii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de o persoană majoră;
– Este permis accesul doar cu steagurile naționale, arborate pe suport din material plastic;
– Din motive de securitate, organizatprii recomandă fanilor să nu vină la stadion cu bagaje mari.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com