Două muzee din Cluj au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin

de | | 2 Minute

Două muzee din Cluj au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca au fost evaluate favorabil de către experții Ghid Michelin, care au decis să le includă în renumitul almanah, atribuindu-le două stele.

Foto: @ancanegescu

Cele două instituții de cultură sunt subordonate Consiliului Județean Cluj și se numără printre cele doar 12 muzee din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei, așa-numitul Ghid Michelin.

Ghid Michelin
Foto: @sergiogomezart

Colecții importante la cele două muzee incluse în celebrul Ghid Michelin

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării.

 

De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Ghid Michelin

Tot mai mulți vizitatori trec pragul muzeelor clujene

Anual, numărul celor care trec pragul celor două instituții muzeale clujene este într-o continuă creștere. În anul 2018, peste 67.000 de vizitatori din întreaga lume au admirat valoroasele exponate găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în timp ce peste 64.000 de persoane au trecut pragul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Ghid Michelin
Foto: @mihaelachidean

În topul alcătuit de specialiștii din domeniu au mai fost cuprinse alte 10 muzee din România: trei din București – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”; două din Sibiu – Muzeul ASTRA și Muzeul National Brukenthal; două din Sighetul Marmației – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și Muzeul Satului Maramureșean; unul din Baia Mare – Muzeul de Istorie; unul din Constanța – Muzeul de Istorie si Arheologie și unul din Iași – Palatul Culturii, structura care găzduiește de fapt, patru importante muzee la un loc.

***

Comunicat de presă