Gandhi, unul dintre cele mai romantice restaurante din Cluj

de | | 3 Minute

Gandhi, unul dintre cele mai romantice restaurante din Cluj

Unde timpul și spațiul s-au regăsit pentru a crea cele mai romantice locuri din Cluj? Palatul Baboș din Cluj. Podul de fier de peste Someș ce taie strada Ferdinand. Restaurantul indian Gandhi.

Și cum să nu fie romantic să te plimbi pe cea mai veche stradă a orașului, strada Ferdinand, unde alteori circulau doar căruțe trase de cai?

Și cum să nu fie romantic să te oprești pe pod, să admiri Someșul și să-i asculți murmurul?

Gandhi, cel mai romantic restaurant din cluj (5)

Și cum să nu fie romantic să te „îndulcești în doi” la restaurantul Gandhi, unde preparatele, muzica și miresmele indiene te vor iniția în lumea fascinantă a Indiei?

În această lume cu tradiții orientale interesante și misterioase s-a născut una dintre cele mai mari iubiri ale scriitorului român Mircea Eliade, dragostea pentru Maitreyi. De aceea, India rămâne în continuare o lume fascinantă, iar restaurantul Gandhi din Cluj reprezintă un mijloc frumos pentru a o descoperi pas cu pas.

Gandhi, cel mai romantic restaurant din cluj (1)

De „Ziua îndrăgostiților” sau de „Dragobete” dragostea e și mai dulce, iar la Gandhi dragostea are gusturi orientale. Astfel sunt cele două deserturi preparate în restaurant: Kulfi Trio, o înghețată cu trei gusturi, de mango, fistic și cocos și Pear Perfect, pară înăbușită într-un sirop condimentat cu arome orientale precum șofran, cuișoare, cardamom și apă de trandafir.

Gandhi, cel mai romantic restaurant din cluj (2)

Pentru îndrăgostiți, cupluri sau oricine dorește un desert special, Gandhi aduce în meniu cel mai popular desert indian, Gulab Jamun, și un desert preparat din orez, Sweet Safron Rice.
La Gandhi ambianța este romantică. Iar dacă îți dorești mai mult, nu ai decât să savurezi împreună cu prietena ta ceaiul Masala, făcut din ceai negru și condimentele indiene, precum cardamomul, scorțișoara și foile de dafin!

De Ziua îndrăgostiților și nu numai, restaurantul Gandhi îți descoperă itinerare culinare mai puțin cunoscute, dar foarte gustoase și condimentate, toate având ca punct de plecare cuptorul de lut Tandoori. Pe pereții cuptorului Tandoori se coace „nanul”, pâinea tradițională indiană, care poate însoți orice preparat indian. Iar dacă veni vorba de preparate, la Gandhi aveți diversitate!

Gandhi, cel mai romantic restaurant din cluj (2)

De pildă, cei mai puțin aventuroși în gastronomia indiană pot încerca Pui Bilati, mai precis pui în sos de brânză și ceapă. Spectaculoase, gustoase și nu foarte picante (așa cum se tem unii) sunt preparatele pe bază de carne de pui și de miel Tandoori. Toate acestea se coc în cuptorul de lut și sunt servite cu salate și sos de iaurt pe un platou sfârâind. Arome aparte au preparatele Biryani din carne de pui sau miel servite cu orez călit cu ou și sos curry de legume. Cunoscătorii bucătăriei indiene pot încerca preparatele curry tradiționale, unde carnea de pui, de miel, creveții sau legumele se scaldă în sosuri foarte diferite ca gust: sosul ușor picant, Jhalfraizee (din ardei iute verde, ardei și ceapă), Madras, curry-ul pe bază de ceapă din sudul Indiei, Pathia, sosul dulce, acru și iute cu tamarind și suc de lămâie etc.

Și pentru ca invitației la masă sau cinei să nu-i lipsească nimic, nu uita de băutura care însoțește mâncarea sau desertul. Trebuie să fie la fel de specială și să atragă atenția: poate fi un whisky tradițional indian – Amrut, poate fi un Lassi sau un cocktail cu mirodenii indiene. Poate fi un vin românesc premiat, de ce nu!?

Cucerește-ți iubita cu farmecul Indiei la restaurantul Gandhi!

Gandhi, cel mai romantic restaurant din cluj (2)

Contact Gandhi Cluj

Adresa: Str. Regele Ferdinand, nr. 38 (Palatul Baboș)
Telefon: +40 364 110 877
Email: [email protected]
Website
Facebook

Orar:
Luni-Vineri: 11:00 – 23:00
Sâmbătă-Duminică: 13:00 – 23:00
Meniul de prânz: Luni-Vineri: 11:00 – 15:00.

foto: greenstone.bjc.ro & Gandhi

gandhi Cluj restaurant indian