Fructele si legumele de sezon – un plus de culoare in orice farfurie

de | | 2 Minute

Primavara este sezonul schimbarilor si al noilor inceputuri. Intreaga natura este scaldata intr-o explozie de lumina, caldura, parfumuri si culori, miracolul invierii naturii, imbiindu-ne de pe mesele tarabelor din piete, supermarket-urilor sau din meniurile localurilor noastre preferate.

Fructele si legumele de sezon - un plus de culoare in orice farfurie

Avand in vedere schimbarile care au loc odata cu cresterea temperaturilor, trebuie sa ne ajutam organismul sa se adapteze acestor noi conditii, cu cat mai repede cu atat mai bine. Un ajutor in acest sens sunt fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, oligoelemente si alte componente nutritive care au ca rol fortificarea si cresterea rezistentei organismului, asa ca incercati sa consumati cat mai multe verdeturi si sa le adaugati meniurilor din fiecare zi.

Fructele si legumele de sezon - un plus de culoare in orice farfurie

Sa ne schimbam brusc (si radical) alimentatia este destul de greu, dar putem sa introducem treptat, in mesele zilnice cate o leguma sau un fruct, iar pe termen lung, efectul va fi incurajator.Un stil de viata sanatos nu inseamna constrangeri alimentare, ci echilibru.

Astfel, daca aveti un program mai aglomerat, iar micul dejun sau masa de pranz le serviti in localuri precum Mama Manu, indiferent de ceea ce comandati, nu uitati sa adaugati si o salata proaspata pentru a va asigura aportul de energie si vitamine pentru intreaga zi.

Fructele si legumele de sezon - un plus de culoare in orice farfurie

Ingredientele sunt naturale, proaspete, provenind de la furnizori locali autorizati, de aici si gustul delicios si parfumul imbietor care ne aminteste de gradinile bunicilor si delicioasele legume si verdeturi cultivate de acestia cu atata dragoste. Pofta buna!