Cum se alege o foarfecă pentru tuns pomii?

de | | 2 Minute

Cum se alege o foarfecă pentru tuns pomii?

Cei care locuiesc la casă, mai mult ca sigur au în grădină viță de vie și câțiva pomi fructiferi, motiv datorită căruia este foarte important să se asigure că au la dispoziție cele mai utile instrumente, precum o foarfecă vie, de exemplu, sau o foarfecă pentru pomi.

O foarfecă pomi trebuie să fie aleasă în funcție de necesitățile pomicultorului. De exemplu, pentru livezile clasice tradiționale se aleg foarfeci pentru ramuri groase. Pot fi achiziționate și foarfeci pentru pomi telescopice, dar și foarfecile horticole pentru ramurile subțiri ar putea reprezenta o alegere ideală.

Designul foarfecii este un alt factor foarte important care trebuie luat în considerare atunci când vine vorba despre alegerea unui astfel de instrument pentru toaletarea pomilor. Pentru ca experiența de toaletare a pomilor să fie cât mai plăcută, este important ca foarfeca să aibă mânerele de prindere moi, lamele ascuțite și forma ușor curbată. O foarfecă telescopică se încadrează perfect în această cerință.

Foarfeca telescopică are brațele lungi și o structură mai puternică, iar mânerele sunt fabricate din materiale dure, anti-alunecare. Pentru toaletarea arbuștilor cu ghimpi, aceste foarfeci sunt ideale.Cum se alege o foarfecă pentru tuns pomii

Un alt factor decisiv în ceea ce privește alegerea foarfecii pentru tunderea pomilor este reprezentat de disponibilitatea pieselor de schimb. De cele mai multe ori, foarfecile ieftine nu permit înlocuirea unor piese, motiv datorită căruia atunci când o astfel de foarfecă nu mai face față cerințelor, trebuie înlocuită. Din acest motiv se recomandă alegerea unei foarfeci de calitate superioară, care să fie echipată cu piese de schimb, care pot fi înlocuite atunci când este necesar.

Capacitatea de tăiere trebuie de asemenea luată în considerare atunci când este necesară achiziția unui asemenea instrument, și face referire la distanța dintre lame.

De asemenea, mecanismul de blocare este un amănunt care nu trebuie neglijat, iar foarfeca trebuie să se deschidă și să se închidă ușor, și să rămână în poziția aleasă de utilizator.

Dacă alegeți să cumpărați o foarfecă pentru tăierea pomilor sau chiar și o foarfecă pentru tăierea viței de vie de la un magazin online, asigurați-vă că acordați o mare atenție recenziilor pe care le are fiecare produs în parte.

Articol redactat de SEO365.ro


Articol publicitar