Festivaluri și evenimente clujene – calendar de 2019

de | | 5 Minute

Festivaluri și evenimente clujene în 2019

În anul 2019, se promit, ca în fiecare an, o mulțime de festivaluri și evenimente clujene cum numai aici, la noi, se pot găsi. Orașul nostru drag este sinonim cu distracția, dar și cultura. Așadar, se cuvine să avem o mulțime de astfel de evenimente. De la artiști internaționali care vă vor asigura distracție și clipe de neuitat până la târguri și expoziții artistice care ne aduc laolaltă, 2019 promite de toate pentru toți. Echipa Ghid Local vă oferă, așadar, câteva detalii despre cele mai importante festivaluri și evenimente clujene la care puteți participa.

Festivalul Internațional de Film de Scurt Metraj ClujShorts (5-14 aprilie)

În primul rând, pentru cinefili, festivalul ClujShorts va avea loc în curând și este un adevărat spectacol în care puteți vedea cele mai noi producții de scurtmetraje. De asemenea, veți avea ocazia să vă întâlniți și cu producători, regizori și actori ale acestor filmulețe, care vă vor răspunde la întrebări. Este o ocazie minunată pentru lumea cinefilă să se adune împreună, să vadă și să discute minunatele filmulețe de scurtmetraj. Poate că nu vom vedea producții de Hollywood cu Brad Pitt, Anthony Hopkins sau Angelina Jolie, dar ne vom bucura de niște filme făcute cu dragoste și pasiune și cu o poveste de spus.


Gaudeamus Cluj-Napoca: (17-21 aprilie)

Pasionații de lectură pot participa, ca și în anii trecuți, la Târgul de Carte Gaudeamus. Acesta se va desfășura în cadrul unui pavilion în Piața Unirii. Aici vă veți putea informa de cele mai noi titluri, precum și să achiziționați cărți pentru colecția personală. Puteți găsi tot felul de volume, noi și vechi, românești și străine și multe altele. De asemenea, este și un loc unde iubitorii cărților și a cititului se întâlnesc și au ocazia chiar să se cunoască.

Lenny Kravitz (6 mai)

Lenny Kravitz festivaluri și evenimente clujene

Sursă foto: rollingstone.com

Dacă vreți să fredonați hit-uri precum „American Woman”, „I belong to you” sau „Fly away”, aveți ocazia să faceți acest lucru alături de însuși Lenny Kravitz! Artistul american aterizează în acest an la Cluj și promite un show pe cinste, de neuitat la Sala Polivalentă. Este recomandat ca în timpul acestui concert să vă lăsați grijile și problemele cât mai departe și să veniți încărcați cu voie bună și chef de distracție.

Zilele Clujului (23-26 mai)

Zilele Clujului festivaluri și evenimente clujene 2019

Orice zi este frumoasă, însă Zilele Clujului sunt inedite. În fiecare an am avut parte de distracție și activități plăcute în cadrul evenimentului unde ne sărbătorim orașul nostru drag. Așadar, acestea ne vor bucura luna mai și anul acesta, în cadrul celei de-a IX-a ediții.

TIFF-Festivalul Internațional de Film Transilvania (31 mai-9 iunie)

Poate unul dintre cele mai așteptate evenimente clujene, TIFF a ajuns la cea de-a 18-a ediție de anul acesta. Așadar, ediția de anul acesta va fi sărbătoarea de majorat a acestui proiect minunat. A fost deja confirmat faptul că filmele din program au apărut în cadrul celor mai importante festivaluri de toamnă și vor avea premiera în România chiar la TIFF. Așadar, nu ne rămâne decât să așteptăm festivalul cu sufletul la gură.

Sports Festival (13-16 iunie)

În cadrul acestei ediții de Sports Festival, vom putea să participăm la evenimente sportive internaționale, cu invitați de renume. Printre aceștia se găsește și Simona Halep, cea mai îndrăgită tenismenă română. De asemenea, echipa națională de tenis a României și cea a Italiei se vor întâlni aici, pe data de 15 iunie, într-o competiție de senzație. De asemenea, vor avea loc și diferite evenimente sportive care vă așteaptă și vă primesc pe toți cu brațele deschise.


Tom Jones în concert (26 iunie)

Vreți să ascultați melodiile unei voci cu adevărat unice, distinsă însuși de regină? Dacă răspunsul este da, atunci Tom Jones vă așteaptă la concertul său extraordinar din Sala Polivalentă. Se vor putea asculta melodii consacrate, iar spectacolul va fi unul pe cinste.

Jazz in the Park (4-7 iulie)

Hai în parc! Iar dacă tot ești aici, hai să asculți și niște muzică bună! Asta pentru că Jazz in the Park ajunge la cea de-a 7-a ediție. Acest festival este și a fost tot timpul despre prietenie, așa că se recomandă să veniți cu prietenii și persoanele apropiate aici. De asemenea, organizatorii promit că această ediție va avea cel mai bun line-up de până acum și va fi ediția ce va defini festivalul.

Electric Castle (17-21 iulie)

Electric Castle 2018 festivaluri mși evenimente clujene

Și vara aceasta va fi electrică. Poate chiar mai mult decât în anii trecuți. Festivalul de care ne bucurăm cu toții (chiar dacă vremea nu ține tot timpul cu noi) este pregătit de o nouă ediție. Anul acesta o să putem să îi ascultăm live din nou pe Bring Me The Horizon. De asemena, avem și nume în premieră în România, ca și Florence + The Machine. Un alt nume mare care va concerta pentru prima oară pe scena festivalului clujean este Thirty Seconds to Mars. Așa că vara aceasta ne putem lăsa grijile cotidiene la birou, ne înarmăm cu echipament de festival (care s-ar putea să includă pelerină de ploaie și cizme) și ne distrăm la Castelul Banffy din Bonțida.

Untold Festival (1-4 august)

Un adevărat fenomen internațional ce adună persoane de toate vârstele și din toate colțurile lumii, festivalul UNTOLD se întoarce anul acesta. Patru zile de distracție cu artiști internaționali care vor crea o atmosferă unică ne așteaptă pentru a ne oferi o vară de neuitat. Să nu uităm că, pe lângă muzica bună pe care îți e imposibil să nu dansezi, aveți și ocazia să cunoașteți oameni noi. Astfel, veți experimenta distracția cum numai în Cluj se poate.

Smida Jazz Festival (15-18 august)

Chiar în inima Parcului Natural Apuseni, în satul Smida din Comuna Beliș, se va desfășura anul acesta a patra ediție a festivalului de jazz. Acesta este un festival dedicat jazz-ului de avangardă, plin de voie bună. Situat chiar în mijlocul naturii, este un moment minunat de a ne bucura de o muzică mirifică în compania aerului curat și a frumuseții sezonului estival.


Zilele Culturale Maghiare (18-25 august)

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale maghiare se întoarce și el în acest an. Zilele Culturale Maghiare reprezintă o retrospectivă a tot ce înseamnă lumea și comunitatea maghiară în Transilvania și bazinul carpatic. Este un festival al prieteniei și al cunoașterii, unde oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare ca să îi descopere frumusețile.

Mioritmic (3-6 octombrie)

Dacă vă place muzica electronică sau doriți să experimentați niște genuri muzicale mai „bizare”, ar spune unii, dar în același timp cu un farmec aparte al lor, atunci Mioritmic este evenimentul perfect. Un festival deja apreciat printre clujeni va avea cea de-a 8-a ediție în 2019. Astfel Aleea Muzeului va fi copleșită de ritmuri experimentale, EDM, electronica și alte genuri muzicale cu totul aparte. De asemenea, se oferă și un spectacol vizual ce acompaniază muzica, clădind astfel o adevărată călătorie care poate părea ireală.

Sarah Brightman în concert (22 octombrie)
Sarah Brightman Festivaluri și evenimente clujene

Sursă foto: sarahbrightman.com

În cadrul turneului mondial „HYMN: Sarah Brightman in concert”, îndrăgita soprană va ajunge și pe scena transilvăneană. Cu melodii apreciate de oameni din întreaga lume, de toate vârstele, spectacolul oferit este garantat a fi o experiență cu adevărat unică și ceva de povestit și altora. În 22 octombrie, Sala Polivalentă din Cluj va răsuna alături de vocea unică a artistei.