Cum ar fi fără GPS auto?

de | | 2 Minute

Cum ar fi fără GPS auto?

V-ați întrebat vreodată de câte ori pe zi utilizați un gps auto pentru a naviga printr-un oraș? Sau de câte ori utilizați un serviciu de monitorizare gps numai ca să vedeți o rută alternativă? Cum ar fi fără toate aceste lucruri?

Ce ar însemna lipsa unui GPS auto pentru compania ta?

Fie că aveți o firmă care efectuează transporturi ocazional sau principala activitate a firmei dvs. este transportul de marfă, monitorizarea GPS este un element cheie. Prin utilizarea unui sistem de monitorizare GPS ai toate informațiile despre flota ta la un click distanță. Fără un astfel de sistem, adică fără GPS auto, informațiile legate de traseul parcurs de șoferii tăi este înregistrat doar prin foaia de parcurs și prin informațiile primite direct de la conducătorii parcului tău auto. Mai mult de atât, toate beneficiile pe care le aduce sistemul de monitorizare (economia de carburant, optimizarea traseelor, cunoașterea locației în timp real, localizarea și pontarea șoferului etc.) vor dispărea, iar pentru urmărirea vehiculului trebuie discutat direct cu șoferul, fie la telefon pe parcursul transportului, fie la finalul acesteia.

În prezent toate companiile mari folosesc un astfel de sistem de urmărire prin satelit. Prin intermediul lui, au fost preluate funcțiile pe care le aveau cei de la suport și cei responsabili de gestiunea mărfurilor. Pentru ca marfa să fie livrată expres la timp, în condiții bune, șoferii erau asistați telefonic pentru a se comunica statusul transportului. O problemă mare în această situație este că multe informații pot să fie eronate sau cu un caz scăzut de credibilitate și astfel pot lua naștere situații mai dificile. Mai mult de atât, în caz că este nevoie de informații legate de direcționare este foarte greu să oferi suport șoferului fără a vedea precis poziția lui de pe traseu.

Din punct de vedere economic, un sistem de monitorizare GPS este fiabil tocmai prin prisma faptului că reușești să automatizezi multe dintre procesele pe care ar trebui să le efectueze angajații tăi. Mai mult de atât, informațiile pe care le poate furniza un astfel de sistem GPS sunt atât de utile, încât toate firmele care au o flotă proprie utilizează o astfel de soluție.

În cazul unei companii cu un parc auto numeros, monitorizarea flotei pe calea clasică este aproape imposibilă. Monitorizarea a câtorva zeci sau sute de vehicule în timp real prin telefon sau alte metode de comunicare directă cu șoferul necesită foarte mult timp și efort din partea companiei. Astfel pot să apară diverse probleme pe parcursul expediției mărfurilor.

Fără GPS auto, compania ta nu are un sistem bine pus la punct de gestiune a resurselor de transport și informațiile circulă mult mai greu. Toate aceste lucruri duc la pierderi financiare, care odată cu trecerea timpului pot să facă diferența.


Comunicat de presă

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în domeniu, urmărește rubrica specială SAS Grup – Alarma.ro