#ECOEC » Pentru sănătatea noastră, a tuturor, să păstrăm Castelul curat! | Electric Castle 2018

de | | 4 Minute

#ECOEC » Pentru sănătatea noastră, a tuturor, să păstrăm Castelul curat!

Electric Castle înseamnă distracție, concerte, momente unice. Înseamnă și inițiative care pot schimba mentalități și atitudini față de lumea în care trăim. Ca organizator al unui festival așteptat cu sufletul la gură de atâția mii de tineri din întreaga lume, ești în cea mai bună poziție de-a genera schimbări, de-a ridica semne de întrebare, de-a încuraja atitudini sănătoase.

Dacă despre campania Zero Toleranță agresiunilor de orice fel și modul în care interacționăm unii cu alții am vorbit, iar autobuzele s-au pornit deja înspre castel, e momentul să fim atenți la modul în care interacționăm cu el, Castelul.

În 2018, programul ECO continuă să se dezvolte la Electric Castle sub îndrumarea MaiNoi, în parteneriat cu Lidl și are, ca scop general și de lungă durată, transformarea Electric Castle în cel mai ECO-friendly festival din România. Este al 5-lea an în care se dorește integrarea în atmosfera de festival a unor noi standarde » sustenabile.

#ZeroWaste mission

Obiectivul pe termen lung este ca absolut toată risipa sau deșeurile produse pe durata festivalului să intre în circuitul celor trei R » reduce, reuse, recycle. În 2017, când a fost lansată misiunea #ZeroWaste, 65% din deșeuri au fost reciclate, iar în acest an scopul este ca acest procent să urce la 75 – 80%.

Desigur, acest lucru se poate face doar cu o bună cooperare a noastră, a tuturor celor prezenți.

Să păstrăm castelul curat

Nu e mare filozofie, doar puțină atenție. Pe tot perimetrul festivalului sunt amplasate stații pentru deșeurile reciclabile (aluminiu, plastic, hârtie, carton), precum și pentru gunoi general. Trebuie doar să alegem locul în care aruncăm deșeurile. Atât. În camping, festivalierii primesc un sac verde pentru deșeuri reciclabile și unul negru pentru gunoi. Sacul verde trebuie dus apoi la ECO Spot, aflat lângă magazinul Lidl.

MaiNoi au pregătit și un scurt ghid orientativ al deșeurilor, grupate ca atare:

Deșeurile reciclabile » saci verzi (acestea vor ajunge la stația de sortare):
 doze de aluminiu: bere, suc, energizant etc.
 pahare de plastic: bere, cocktail etc.
 paie de plastic
 pet-uri de apă, suc etc.
 cutii de carton fără pete de ulei/mâncare
 hârtie
 pachete de țigări
 capace de plastic de la cafea
 sticlă

Deșeurile menajere » în saci negri (vor ajunge la groapa de gunoi):
 ambalaje de chips-uri, ciocolată, snacks-uri etc.
 pahare de hârtie
 cutii de pizza, cartoane cu pete de ulei sau resturi de mâncare
 tacâmuri de plastic
 recipiente pentru mâncare
 mucuri de țigări
 resturi de mâncare
 diverse care nu se reciclează

NO STRAW policy

În acest an, Electric Castle adoptă campania NO STRAW, urmând ca băuturile să fie servite fără paie de plastic.

Dacă totuși insiști și vrei un pai, poți primi unul biodegradabil, făcut 100% din materiale compostate.

ECO Stage » Lead the Scene, Go Green

Electric Castle 2018 are prima scenă a unul festival din România care va funcționa exclusiv în baza energiei solare și a energiei cinetice. Acest lucru este posibil datorită Solar Sound System.

Scena va fi activă zilnic între orele 12:00 – 20:00, iar pe lângă energia solară, o contribuție majoră o vor avea #electricpeople – cei care vor utiliza bicicletele instalate pentru producerea energiei cinetice. Line-up

 

Eco Ambassadors & Eco Creators

Una dintre cele mai mari provocări a fost și în acest an campania de „recrutare” a ambasadorilor ECO Electric Castle. Campania ECO Ambassadors își propune să crească nivelul de conștientizare cu privire la amprenta de carbon și a beneficiilor transportului alternativ. Astfel, 40 de cicliști au pedalat înspre Electric Castel, fiecare minim 250 km, pentru a promova ciclismul ca obiectiv național și mijloc de transport cu amprentă zero de carbon.

Și o invitație la concurs: ECO Creators – adresată tuturor celor care pe durata festivalului vor surprinde programul ECO din cadrul Electric Castle în moduri originale și creative. Pot fi înscrise în concurs imagini, filmări sau articole care surprind practicile sustenabile desfășurate la castel. Conținutul creativ trebuie publicat online (Facebook, Instagram, blog, etc) alături de hashtag-urile #ecoec și #zerowaste, iar apoi trimis un link la adresa de e-mail [email protected] până cel târziu joi, 26 iulie 2018.

Detalii și noutăți – de urmărit în evenimentul creat pe Facebook » AICI.

Imagini: MaiNoi, Electric Castle & Andrei Dascalescu