E vremea castanelor la Cluj

de | | < 1 Minute

E vremea castanelor la Cluj

Ne plimbam săptămâna trecută prin oraș, la vânătoare de clădiri frumoase, când l-am zărit. Era domnul care vinde castane prăjite pe Barițiu.

Înainte de a simți aroma castanelor prăjite, simpla imagine ne-a trezit nostalgii. Amintiri aromate din copilărie, când toamna venea la Cluj cu delicii gustoase, puse parcă din metru în metru. Mergeai cu părinții de mână pe străzile orașului și erai asaltat din toate părțile de aroma castanelor prăjite sau castane piure. Sau… nu știu, poate când ești mic totul e mai intens și pare mai din abundență. 

Acum, din nou, e vremea castanelor la Cluj. Dar parcă străzile nu mai sunt la fel de îmbietoare, comercianții „castanieri” par a fi tot mai puțini. Ne bucurăm totuși de acei câțiva pe care-i mai zărim pe străzi. 

vremea castanelor la cluj castane prajite piure

Pe Barițiu, o porție de castane prăjite costă doar 5 lei. Și nu e doar un moft de toamnă, căci castanele au un aport echilibrat de sodiu și potasiu, fiind benefice pentru susținerea activității cardiace și reglarea tensiunii, precum și pentru sistemul imunitar (conțin proteine, calciu, magneziu, fier, mangan, vitamina C).

În plus, castanele îți mai încălzesc mâinile și sufletul… 🙂 

Foto: colorblissu