Ajutăm și #stămacasă! Donații coronavirus – cum putem să ne implicăm?

de | | 3 Minute

Ajutăm și #stămacasă! Donații coronavirus – cum putem să ne implicăm?

Ne putem alătura persoanelor care luptă „pe front” prin oferirea de donații coronavirus. Primăvara de afară poate fi asimilată în suflete odată cu implicarea în acțiuni caritabile. Pentru mulți statul acasă nu este atât de confortabil. Multora dintre noi ne-ar plăcea să ajutăm mai mult, să ne implicăm, să fim acolo, să fim alături persoanelor care depun tot efortul pentru a menține sănătatea noastră.

Cum putem ajuta de acasă? Prin donații. Mobilizarea de care dau dovadă oamenii în această perioadă dificilă este impresionantă. Astfel că diferite organizații și afaceri s-au dedicat strângerii de fonduri, care au rolul de ajuta prin oferirea diferitelor materiale necesare, în special personalului medical. Iată câteva metode prin care te poți implica – donații coronavirus:

 » Big Belly | #MeniuLaDatorie

„Împreună pentru comunitate!” acesta este sloganul sub care Big Belly își desfășoară activitatea odată cu răspândirea pandemiei. Păstrând serviciul de livrarea la domiciliu, Big Belly a implentat toate măsurile de siguranță privind igiena, astfel încât să nu existe riscul contaminării. Personalul restaurantul este verificat riguros.

bigbelly

  • Ce presupune campania lor? 

#MeniuLaDatorie este o campanie prin care doritorii pot asigura o masă caldă personalului implicat în tratarea pacienților care suferă de coronavirus. Big Belly se asigură de prepararea și livrarea meniurilor în fața Spitalul Clinic De Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

  • Cum putem contribui?

Prin comandarea unuia sau a mai multor meniuri, chiar dacă #staiacasă. Tot ce trebuie să faci este să intri pe www.bigbelly-cluj.ro sau pe www.eucemamanc.ro și să urmezi pașii care sunt enumerați. Plata se face online, iar meniul va ajunge la personalul medical.

meniu la datorie

» Beard Brothers | We stand together

Suntem la curent cu acțiunile caritabile pe care le desfășoară Beard Brother. Ei bine, acum mai mult ca niciodată s-au mobilizat pentru a achiziționa toate echipamentele necesare personalului medical, care tratează pacienții afectați. Voluntarii implicați au demarat toate eforturile necesare pentru a căuta echipamentele, la achiziționarea cărora au utilizat fondurile existente.

  • Ce presupune campania lor? 

donatii cluj

Au început o campanie de strângere de fonduri, care să asigure veniturile necesare. Cu aceste fonduri se vor cumpăra echipamentele de protecție necesare pentru spitale. În lupta împotriva coronavirusului s-au aliat companii și oameni, prin donații. Materiale donate, până acum, au ajuns la Spitalul Clinic Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Municipal, UPU, Smurd.

  • Cum putem contribui?

Donează și tu! Accesează www.beard-brothers.ro/doneaza/ și donează online. De asemenea, se pot face donații și prin transfer bancar în contul RO58BTRLRONCRT0249735201, titular Asociația Beard Brothers, cu specificația “WE STAND TOGETHER”.

***Cele trei inițiative civice clujene Beard Brothers, Va Ajutam Din Cluj și CERT Transilvania au început o frumoasă colaborare.

donatii cluj

» UnSingurCluj.ro | Împreună pentru comunitate

O platformă recent înființată, UnSingurCluj a fost creat de cele mai importante festivaluri, evenimente și organizații din Cluj-Napoca prin își adună forțele pentru a lupta împotriva virusului. Proiectul are ca scop strângerea de fonduri pentru a le pune la dispoziția spitalelor din județ.

  • Ce presupune campania lor? 

Platforma este dedicată publicului larg și organizațiilor doritoare să facă donații directe, prin achiziționarea „biletelor de solidaritate”. Acestea au o valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, poate să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.

  • Cum putem contribui?

Prin achiziționarea unui bilet de solidaritate, online. Accesezi site-ul » unsingurcluj.ro și alegi valoarea pe care vrei să o donezi, după care urmezi toți pașii necesari pentru a efectua plata online.

donatii cluj

Sursa foto (stânga sus): capitaloftransylvania