Domenii în care poți să evoluezi ca programator

de | | 2 Minute

Domenii în care poți să evoluezi ca programator

O mare varietate de sectoare de activitate sunt în căutarea unei echipe programatori pentru scalarea afacerilor. Încă din anul 2015, cererea pe piața muncii a crescut considerabil pentru programatori, aceștia având posibilitatea de a lucra într-o gamă largă de industrii.

Datorită evoluției continue a tehnologiei și a numărului în creștere de utilizatori ai instrumentelor digitale, oportunitățile de carieră pentru programatori sunt ofertante. Varietatea limbajelor de programare, dar și diversitatea domeniilor care au integrat în propria activitate tehnologia, permit specialiștilor IT să își creeze o carieră de succes, în industrii complexe. În continuare, exemplificăm o parte dintre ele.

Finanțe

Specialiștii din domeniul financiar se bazează pe expertiza specialiștilor în IT pentru a dezvolta soluții digitale de management al riscurilor, al prețurilor și al managementului bugetelor. Tehnologia financiară are nevoie de specialiști în Software Development, în proiectarea instrumentelor analitice, în învățarea automată, dar și în dezvoltarea și menținerea piețelor de criptomonede.

Sănătate

La rândul său, domeniul medical reprezintă una din principalele arii de dezvoltare a echipelor de Software Services. Cercetătorii medicali, managerii de informații despre sănătate și medicii utilizează noile tehnologii pentru a crește precizia diagnosticelor și a tratamentelor. 

De exemplu, cercetătorii medicali specializați în cercetarea genetică se bazează pe programare pentru a analiza datele genetice, companiile farmaceutice utilizează soluții software pentru a dezvolta noi medicamente, iar clinicile medicale pentru a gestiona datele pacienților. În plus, domeniul medical se numără și printre cele mai expuse domenii la breșele de securitate, având nevoie de specialiști în securitatea datelor.

Web Design

Designerii grafici și designerii UI/UX colaborează cu programatorii pentru a realiza interfețe intuitive pentru website-uri, asigurând totodată o experiență a utilizatorului cât mai plăcută. Există o strânsă colaborare între web design și web development, astfel încât rezultatul final să fie un website funcțional.

Marketing

Marketingul este un domeniu important, de care depind majoritatea sectoarelor de activitate. Dar pentru ca tehnicile de marketing să ofere rezultate de excepție, sunt necesare și instrumente digitale. De la managerii de produs, analiști de cercetări de piață și până la specialiștii în marketingul digital, cu toții reușesc să își eficientizeze munca folosind instrumentele dezvoltate de specialiștii în software development.