Dispozitivele devin mai inteligente și ne place asta!

de | | 3 Minute

Dispozitivele devin mai inteligente

În anii ’90, conceptul IoT părea desprins dintr-un desen animat sau din Science Fiction. În ziua de azi folosim sisteme de automatizare a locuinței, dispozitive inteligente și o mulțime de alte obiecte care implică sisteme încorporate. Industria de software development este unul dintre pilonii principali ai dezvoltării IoT așa cum îl cunoaștem astăzi.

Pe atunci, Kevin Ashton, specialist in tehnologie britanic, a lansat termenul de IoT. Acesta definit o rețea care putea conecta obiectele între ele. Astăzi, această rețea de device-uri inteligente este capabilă să colecteze o cantitate mare de date și să efectueze acțiuni datorită analizelor pe care le face. Mai mult decât atât, până la sfârșitul anului 2019, numărul platformelor IoT cunoscute public a crescut la 620. În 2015, acestea erau aproximativ 300.

Dispozitivele inteligente oferă mai multă securitate online

Un studiu recent arată că în întreaga lume, oamenii vor cheltui 115 miliarde de dolari pentru sisteme inteligente pentru folosință casnică. Acest fapt prvizionează că o sumă de 1,1 trilioane de dolari vafi cheltuită pe această piață până în 2023. Această creștere va fi cel mai probabil condusă de apariția unor noi tehnologii precum tehnologia 5G.

Companiile au acordat prioritate securității cibernetice în mediul online. De fapt, în 2019, s-au cheltuit peste 120 de miliarde de dolari pentru securitatea IT. Motivele sunt destul de clare: IoT reduce costurile operaționale și îmbunătățește eficiența.

Domotica – tehnologia din spatele caselor inteligente

Dacă nu ați auzit de Domotică, cu siguranță ați auzit despre automatizarea casei. Domotica este termenul tehnic pentru această nișă de automatizare industrială (sau automatizarea clădirilor). Domorica constă în controlul de la distanță a ecosistemelor mici, cum ar fi proprietățile private, precum o casa, de exemplu. Folosind IoT, AI, robotică și software, toate interconectate, acestea creează case inteligente care oferă mai mult confort și securitate. Domotica se bazează pe interfețe mai simple, bazate pe principii ergonomice. Ca urmare, automatizarea casei poate permite controlul de la distanță a diferitelor elemente ale casei, de la climă interioară, la uși, electronice de uz casnic și electrocasnice.

Și asta nu poate decât să alimenteze entuziasmul și cererea mare pentru sisteme de automatizare. Potrivit prognozelor GlobalData, valoarea cheltuită pe dispozitivele inteligente pentru automatizarea casei a depășit 23 de miliarde de dlocari în 2018 și ar putea atinge 75 miliarde până în 2025, crescând anual cu aproximativ 18%.

Ne place să cheltuim din ce în ce mai mult, și încă ceva, pe obiecte și dispozitive inteligente

Cine nu vrea să controleze lucrurile din jur, printr-o simplă atingere? Ei bine, noi, oamenii, ne simțim mai confortabili având la dispoziție dispozitive inteligente și cheltuim mai mult pe sistemele inteligente de casă. Avantajul controlului lucrurilor de pe computerul sau smartphone-ul nostru ne-a făcut să investim în sisteme inteligente de divertisment la domiciliu, aparate electrocasnice inteligente, sisteme de securitate și orice alt obiect care ne poate face viața mai ușoară și mai plăcută.

Dacă în 2019 oamenii au cheltuit 103 miliarde de dolari pe sisteme inteligente pentru case, până în 2023, se crede că vom cheltui aproximativ 157 miliarde de dolari. O parte a creșterii s-ar putea datora popularității crescânde a termostatelor inteligente utilizate pentru controlul consumului de energie, precum și a boxelor inteligente. Boxele inteligente sunt mai mult decât un dispozitiv de divertisment. Multe dintre acestea sunt folosite ca asistenți inteligenți, cum ar fi Alexa și Siri, care pot răspunde la comenzile vocale și pot executa acțiuni.

Compania AROBS este specializată atât în dezvoltarea sistemele IoT, ca furnizor de dezvoltare software, cât și în sistemele încorporate, ca furnizor de inginerie software.

Pe lângă furnizarea de servicii software de înaltă calitate, compania AROBS s-a specializat și în livrarea de soluții care optimizează performanța afacerii, soluții de plăți contactless prin dispozitivul MonePOS pentru diverse industrii și soluții de management și monitorizare gps a flotelor auto.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.