Voluntari din Singapore și China, prin intermediul AIESEC Cluj-Napoca, vor „descoperi Crăciunul” împreună cu elevi din Maramureș

de | | 2 Minute

Proiectul DISCOVER Christmas

Organizația internațională AIESEC desfășoară numeroase proiecte de-a lungul anului în Cluj-Napoca și în orașe din jur. Unul din aceste proiecte, Discover, proiect de nivel național implementat în 14 orașe din România, este destinat copiilor între 5 și 15 ani și are ca scop dezvoltarea limbii engleze la tinerii din comunitate, precum și conectarea acestora cu problemele globale și multiculturalismul prin intermediul sesiunilor de educație non formală livrate de voluntari internaționali.

În acest an, proiectul Discover a fost extins în mai multe orașe apropiate de Cluj și până în momentul de față, acesta a avut loc în Huedin, Blaj și Câmpia Turzii.

Pentru prima dată, AIESEC Cluj-Napoca susține o ediție a proiectului Discover în Maramureș. Opt voluntari internaționali, veniți din Singapore și China, au ajuns în Cluj-Napoca săptămâna aceasta după 20 de ore de zbor și sunt foarte entuziasmați de a aduce un impact pozitiv asupra copiilor cu care vor interacționa. Aceștia s-au îndreptat deja spre județul Maramureș: trei dintre ei vor fi voluntari în Baia Mare, în cooperare cu Fundația de Voluntari Somaschi, iar patru vor pleca în Sighetu Marmației și vor livra sesiuni copiilor de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc”.

Acest Crăciun va fi foarte special pentru voluntarii internaționali AIESEC deoarece sunt pentru prima oară într-o țară unde există zăpadă și, totodată, pentru că vor avea șansa de a se bucura de tradițiile și obiceiurile noastre.

Pentru copii, va însemna o oportunitate de a cunoaște tineri din țări îndepărtate și de a putea comunica cu aceștia în limba engleză, ei vor putea învăța lucruri unii de la alții pentru a deveni o parte din comunitatea de cetățeni globali.

După această ediție, Discover se va desfășura în continuare, atât în județul Maramureș, cât și în Cluj, în luna ianuarie și februarie, în orașele Blaj și Baia Mare, pentru a oferi șansa mai multor voluntari de a se dezvolta în procesul acesta și pentru a le de șansa copiilor să interacționeze cu aceștia.

Noi, în AIESEC, ne preocupăm de comunitate și vrem să oferim oportunitatea atât voluntarilor, cât și copiilor, să se dezvolte și să crească în toate planurile.

Mai multe informații despre AIESEC puteți găsi pe site-ul oficial: aiesec.ro, pe pagina de Facebook AIESEC Romania, iar despre proiectul Discover, aici: aiesec.ro/proiecte-sociale/discover/