Ce trebuie să știi atunci când îți lași mașina într-o parcare pe termen lung? 5 lucruri la care să fii atent

de | | 3 Minute

Ce trebuie să știi atunci când îți lași mașina într-o parcare pe termen lung? 5 lucruri la care să fii atent

Nici luna aceasta temperaturile nu scad sub 25 de grade și soarele dogoritor ne îmbie la relaxare, semn că vara e departe de a se fi terminat, iar tu încă mai ai timp pentru o binemeritată vacanță. Totuși, orice călătorie necesită o planificare temeinică.

Un lucru la care se gândesc toți șoferii înainte de a pleca în concediu este cum să-și păstreze mașina în siguranță cât timp sunt departe de casă. Chiar dacă o vei lăsa în faţa blocului sau te decizi să o duci într-o parcare cu plată, este important să respecţi câteva sfaturi simple, dar eficiente, care te vor scuti de probleme sau cheltuieli ulterioare.

1. Nu lăsa obiecte de valoare în interiorul mașinii

Poate primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți lași mașina parcată pe o perioadă mai îndelungată de timp este să scoți toate obiectele de valoare din interior. Este recomandat să faci asta indiferent de locul unde va rămâne automobilul. Chiar dacă în parcările noi există, de obicei, metode moderne de securitate, îți sugerăm totuși să nu lași în urmă nimic important.

2. Verifică geamurile, ușile, trapa și anvelopele

Ai grijă ca la plecare să închizi perfect geamurile, ușa și trapa mașinii. De asemenea, umflați-vă anvelopele la presiunea maximă atunci când vă lăsați mașina parcată mult timp. Asta nu numai că îți va asigura un drum în siguranță înapoi spre casă atunci când te întorci din călătorie, dar previne și penele de cauciuc.

Ce trebuie să știi atunci când îți lași mașina într-o parcare pe termen lung 5 lucruri la care să fii atent

3. Lasă-ți mașina curată și ordonată

S-ar putea să te fi gândit deja la asta dar noi își spunem oricum. Produsele alimentare, ambalaje sau firimituri pot face ca mașina să miroasă, lăsând în timp un miros neplăcut. Asigură-te că ai strâns toate obiectele nedorite și pulverizează la plecare puțin odorizant. În acest fel, veți descoperi la întoarcere un miros plăcut în automobil. Mai mult decât atât, o mașină ordonată va da mereu impresia ca totul este securizat.

4. Ai grijă să oprești orice consumator electric înainte de a pleca

Indiferent că vorbim despre luminile exterioare, cele interioare sau de sistemul audio, este foarte important să nu lăsăm nimic în funcțiune atunci când plecăm de lângă mașina noastră pe timpul unei întregi vacanțe. Totodată, este bine să nu rămână nimic conectat la prizele mașinii, spre exemplu un încărcător sau alt dispozitiv electric. Astfel, vei evita ca la întoarcere, maşina să aibă acumulatorul descărcat.

5. Folosește o husă auto

Cel mai sigur este să îți parchezi mașina într-un spațiu interior. Dacă totuși nu ai această posibilitate, investește într-o husă de calitate. Asigură-te că achiziționezi una făcută pentru modelul și tipul tău de mașină.

Dacă lista de mai sus ți s-a părut lungă, iar unele sarcini – greu de îndeplinit, haide cu mașina ta la GOTO Parking, parcarea din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, iar noi îți garantăm monitorizare video permanentă, pază și iluminat pe timp de noapte, pentru ca automobilul tău să rămână în siguranță.Ce trebuie să știi atunci când îți lași mașina într-o parcare pe termen lung 5 lucruri la care să fii atent (1)

Dacă ai o mașină electrică, poți veni cu toată încrederea la noi. Parcarea deține stații de încărcare unde îți poți alimenta oricând autoturismul, folosind aplicația EVConnect. Cât privește plata, poți achita parcarea rapid, la întoarcere, chiar din mașina ta, prin aplicația yeParking. De asemenea, ai posibilitatea să plătești doar scanând codul QR afișat în parcare, cash sau cu cardul la punctul de plată din incinta parcării GOTO și la automate. Tarifele le poți găsi pe site-ul gotoparking.ro, dar îți spunem de pe acum că pentru o săptămână vei plăti mai puțin de 38 de lei pe zi.

Acum știi cum să-ți pregătești mașina pentru o parcare de lungă durată și ai aflat ce avantaje ai dacă o lași la GOTO Parking. Deci e momentul perfect să planifici următoarea vacanță. E ultima lună de vară, așa că te sfătuim să te grăbești.