De ce să apelezi la o agenție matrimonială, dincolo de prejudecăți

de | | 4 Minute

De ce să apelezi la o agenție matrimonială, dincolo de prejudecăți

E greu să vorbim despre singurătate în secolul XXI, sincer, deschis. E un paradox, nu? Suntem atât de conectați cu ceilalți, cu lumea în care trăim și, totuși, atât de străini unii de alții. Poate nu despre singurătate e vorba, ci despre însingurare.

Trăind într-un oraș atât de dinamic precum Clujul, cu zeci de evenimente care au loc zilnic, poate fi uneori copleșitor. Unde ne găsim liniștea și un partener de viață, o ancoră stabilă într-o societate tumultoasă?

Clujenii sunt, totuși, norocoși. Avem agenții matrimoniale care organizează evenimente speciale, dedicate persoanelor care nu se află într-o relație. Din fericire, avem. Din păcate, planează asupra lor o serie de prejudecăți.

Le „descoasem” puțin cu ajutorul Agenției Matrimoniale Mira. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, Mira poate fi considerată a fi un punct de reper pe piața clujeană, dar nu numai. Activitatea a început în Italia, iar apoi primele evenimente și serate pentru singles au fost inițiate în cadrul agenției și la Cluj. Erau, de altfel, primele de acest gen în România.

Nu ești capabil să-ți găsești singur un partener?”

Prejudecățile sunt inevitabile, iar cea mai frecventă este, probabil, aceasta: doar cei incapabili să-și găsească singuri parteneri apelează la o agenție matrimonială.

Să ne ancorăm totuși în realitatea actuală și să fim sinceri. E important să înțelegem că natura relațiilor și modul contemporan de socializare a suferit schimbări radicale.
Internetul facilitează stabilirea de contacte, în timp ce, fiind un mediu virtual, plasează o barieră de comunicare între noi. E greu să cunoaștem, la modul real, persoana de dincolo de ecran.
În același timp, ritmul alert în care stabilim relații sociale ne împiedică să discutăm, să aflăm lucruri interesante despre celălalt, să-i punem întrebări, să-i înțelegem tăcerile.

De ce să apelezi la o agenție matrimonială

Cum alegem, așadar, o agenție potrivită?

Prejudecățile apar și din cauza dezvoltării pieței, un progres binevenit, de altfel, care însă, prin imaginea neprofesională a diverselor firme și agenții pentru singles îi poate descuraja pe cei aflați în căutarea unei relații de calitate și, de ce nu, chiar aflați în căutarea iubirii.

Câteva sfaturi de reper din partea Agenției Mira ar fi să verificăm cu atenție istoricul agenției, să ne asigurăm că are mulți membri înscriși, că se pune accent pe profesionalism, că ne poate asigura confortul individual și siguranța datelor, că ne poate pune în legătură cu persoane care caută, la rândul lor, relații serioase și de lungă durată.

Ce se întâmplă la evenimentele pentru singles?

Dacă nu știm ce se întâmplă la o serată pentru singles, de exemplu, vom rămâne surprinși să aflăm cum se desfășoară astfel de evenimente în cadrul Agenției Mira.

Serate elegante, unde simțul estetic și bunul simț al celor prezenți sunt în armonie deplină, cu muzică live de calitate și o atmosferă plăcută, dansantă. Astfel de evenimente speciale se desfășoară la un restaurant select, cu un meniu pe măsură. Pe scurt, agenția asigură un cadru prietenos și rafinat, în care socializarea e încurajată și interacțiunile între oameni decurg natural și plăcut.

Excursii de vis

Pe lângă serate, party-uri sau întâlnirile stabilite între membri, întâlniri care, desigur, au loc după ce Agenția Mira interacționează în prealabil cu persoanele interesate și se asigură că totul este în regulă și că există o oarecare compatibilitate și reciprocitate în sfera intereselor pe termen lung, în cadrul agenției se organizează inclusiv excursii spre meleaguri însorite și lipsite de griji.

În același stil elegant, excursiile din cadrul Agenției Mira, așa cum ar trebui să fie în cadrul oricăror agenții similare, înseamnă mai mult decât transport și cazare. Înseamnă tururi organizate, un program bine gândit, ghidaj turistic, precum și contexte sociale care încurajează socializarea și interacțiunea dintre participanți. Iar prețurile, dacă luăm în calcul tot ce includ ele, sunt mai mult decât decente.

În 9-11 septembrie, se va relua la cerere și o excursie în Istanbul, cu serată pe vapor și vizitarea unor obiective turistice deosebite. Oamenii se simt bine în astfel de ambianțe special create pentru ei, pentru a-i încuraja să iasă din carapace, să renunțe la rolul social de om singur (însingurat) și să cunoască oamenii deosebiți din jurul lor.

Totodată, prin intermediul unei colaborări cu un club de vacanțe, Agenția Mira le oferă membrilor și reduceri semnificative la vacanțe în toată lumea – de exemplu, în plan este și o excursie în Mexic.

În așteptarea iubirii, nu trebuie doar să aștepți

Poate aici își aduce aportul o agenție matrimonială: dincolo de înfiriparea unor frumoase povești de iubire și redarea speranței, să înțelegem că în așteptarea iubirii nu trebuie doar să așteptăm pasiv între patru pereți. Ci să ieșim, să cunoaștem oameni, să socializăm, să interacționăm și să le dăm celor din jurul nostru o șansă.

Ne putem alege cu prietenii pe viață sau o poveste frumoasă de iubire…

Credem din tot sufletul nostru că fiecare om poate fi, avea, ceea ce își dorește. Ne place să comunicăm, să legăm noi prietenii, să ascultăm și să oferim sfaturi atunci când ne sunt cerute, să contribuim la fericirea celorlalți.” – Agenția Mira

Lipsa de timp, conjuncturi dezavantajoase, experiențe trecute nefericite ne fac pe mulți dintre noi reticenți în a ne manifesta explicit interesul pentru o nouă relație. Dar de ce să nu ne eliberăm de prejudecăți și rețineri ce nu-și mai au locul în societatea contemporană?

Statutul de single și dorința de a ne găsi un partener, de a găsi iubire într-o lume tot mai alertă, e ceva cât se poate de normal. Din fericire, cu profesioniști în domeniu și o atitudine pozitivă față de oameni, Agenția Mira vine în întâmpinarea celor care fac acest prim pas în căutarea iubirii.

Agentia MiraSingles Cluj

 

Date de contact:

Adresă: Aleea Cioplea, nr.3, Cluj-Napoca

Telefon: 0757 643 978; 0264 458 094;

E-mail: [email protected]

Facebook