De ce este Clujul alegerea potrivită pentru o vacanță de weekend?

de | | 2 Minute

Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime al României, cu o personalitate vibrantă, un suflet tânăr și mereu pregătit să te surprindă. De asemenea, este și un important centru cultural și universitar plin de energie creativă.

De ce este Cluj o atracție râvnită de mulți turiști?

Dacă te întrebi de ce este municipiul Cluj-Napoca atât de îndrăgit, răspunsul este simplu: frumusețea și efervescența orașului acompaniată de ospitalitatea ardelenilor. Clujul este un oraș multicultural, ce găzduiește numeroase expoziții, evenimente și muzee, așadar e puțin probabil să nu îți câștige admirația.

Cu un amestec de repere medievale, bijuterii arhitecturale și locații urbane la modă, municipiul Cluj-Napoca este un oraș relaxat, unde oamenii se bucură de viață într-un ritm mai „molcom” decât în alte zone ale țării. Mai mult decât atât, locația sa este ideală pentru a putea explora și alte atracții ale Transilvaniei. Cu atât de multe zboruri avantajoase din toată Europa, Cluj-Napoca este destinația perfectă pentru o vacanță spontană.

Ce poți vizita în Cluj?

Cel mai bun mod de a vizita numeroasele obiective turistice Cluj și de a explora orașul este la pas, întrucât principalele repere și atracții sunt situate aproape de centrul orașului. Îți sugerăm să începi călătoria dintr-una din piețele centrale: Piața Unirii, Mihai Viteazul, Muzeului sau Avram Iancu. Pornind de la aceasta din urmă, vei admira întâi impunătoarea Catedrală Ortodoxă, urmată de statuia lui Avram Iancu.

Apoi, continuă-ți călătoria de-a lungul Bulevardului Eroilor, înaintând spre Piața Unirii. Pe drum, suntem convinși că vrei fi fermecat de energia bulevardului și te vei întâlni și cu două dintre cele mai importante obiective turistice din Cluj, anume statuia Lupa Capitolina și Biserica Schimbarea la Față.

Ajuns în Piața Unirii, vei rămâne impresionat de măreția Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Mihail”, un edificiu reprezentativ atât orașului, cât și stilului gotic. Vei observa în jur că unele dintre clădiri au fost restaurate, iar altele nu, însă autenticitatea lor este cea care oferă cel mai mare farmec.

De asemenea, asigură-te că incluzi în itinerarul tău și o plimbare prin Piața Muzeului, căci acesta este locul în care vei simți cu adevărat energia vibrantă a orașului. Străduța pietruită care te conduce înspre piață, împreună cu cele două clădiri ce datează din secolul al XV-lea, Casa Matei Corvin și Casa Heltai, te vor face să te întorci înapoi în timp pentru câteva momente. În Piața Muzeului vei putea admira Obeliscul Carolina, ridicat în anul 1817 pentru împărăteasa austriacă Carolina Augusta și Biserica Mănăstirii Franciscane, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din oraș.

Mai mult decât atât, numeroase muzee Cluj abia așteaptă să le treci pragul, așadar asigură-te că treci pe lista obiectivelor de vizitat Muzeul Botanic Alexandru Borza Cluj-Napoca, situat în cadrul Grădinii Botanice, dar și Muzeul și Parcul Etnografic Național. Dacă ești un împătimit al artei, vei cu siguranță captivat și de Muzeul de Artă, ce este găzduit de Palatul Banffy, un important edificiu istoric.

Municipiul Cluj-Napoca este un oraș încărcat cu o îndelungată istorie, iar acest aspect poate fi observat prin numeroasele sale obiective turistice. Cele amintite anterior nu sunt singurele atracții ale orașului, dar sunt, cu siguranță, printre cele mai reprezentative și merită vizitate de către fiecare suflet care ajunge în județul Cluj.