Provocări la început de an | Noi grupe la cursurile Școlii Allegria

de | | 4 Minute

Provocări la început de an | Noi grupe la cursurile Școlii Allegria

Un nou început de an vine la pachet cu o listă de provocări la care dorim să ne supunem pentru a deveni mai buni. Cursurile Școlii Allegria își adună noi elevi. Unii vor să își exploateze pasiunile, în timp ce alții vor doar să treacă peste anumite frici, în ideea descoperirii eului interior mai bun. În acest sens, venim în atenția voastră cu o propunere pentru un an nou mai energic și spontan: cursuri de teatru și improvizații. Iar pentru a veni cu o propunere fermă, să vă povestim câte ceva despre Școala de Teatru Allegria.

Din suflet, la suflet

Dorința de a împărtăși experiențe și cunoștințe este tot ceea ce unii oameni își doresc de la viață. Așa cum este cazul și Dianei Șerban, fondatoarea Școlii Allegria. După absolvirea facultății și-a orientat atenția asupra actoriei, în cadrul Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda”, Cluj, urmând ca după să continue studiile în Londra, la Drama Center. În 2018 a înființat Școala de Teatru Allegria, din dorința de a susține cursuri de teatru și de improvizații pentru copii, contribuind la dezvoltarea lor personală și chiar profesională.

O nouă sesiune de cursuri pentru copii și adulți

copii

Luna februarie marchează începutul unor noi cursuri la Școala de Teatru Allegria. Acestea se adresează copiilor, adolescenților și adulților care doresc să își dezvolte abilitățile. Cursurile de începători au rolul de a învăța gestionarea corectă a emoțiilor, de a stimula creativitatea și de a dobândi încredere în sine.

Cursurile se desfășoară în două grupe: 4-6 ani și 7 – 12 ani și durează o perioadă de 4 luni. Acestea se derulează săptămânal, în fiecare zi de miercuri pentru grupele de 4-6 ani și în fiecare joi pentru copiii de 7-12 ani.

Avantajul participării la cursurile de teatru din cadrul Școlii Allegria este acela că, în încheierea cursului, copiii vor pune în scenă o piesă de teatru. Micii doritori pot continua apoi în grupa de avansați, după care pot intra în echipa de teatru a școlii, în vederea susținerii de spectacole adresate publicului larg.

Cursuri de teatru pentru adulți

Pentru adulți, cursul de actorie se desfășoară în două grupe: începători și avansați. Cursurile sunt susținute de Elena Ivanca, actrița la teatrul Național și cadru didactic la Facultatea de Teatru și Televiziune, alături de Raluca Lupan, cadru didactic la aceeași facultate.

Era improvizației – carieră sau dezvoltare personală?

Poate pentru mulți dintre noi improvizația înseamnă doar un moment de bine dispunere. Însă, improvizația nu este doar o formă de carieră, ci una de dezvoltare personală. Astfel, cursurile de improvizații sunt o modalitate de descoperire a unor noi abilități, pe care mulți dintre noi nu le conștientizăm.

Unele firme s-au convins de acestea și prin urmare, au început să ofere angajaților această oportunitate de dezvoltare, pentru a prinde încredere în propriile calități. Școala de Teatru Allegria oferă cursuri în acest fel și companiilor care pun accent pe evoluția angajaților și creșterea abilităților în folosul companiei. În urma cursurilor de improvizație angajații devin mai spontani și mai uniți ca echipă, mulți dintre ei reușind să depășească emoțiile puternice și track-ul de a vorbi în public sau de a-și expune punctul de vedere.

De asemenea, cursurile de improvizații se desfășoară și individual, în cadrul Școlii Allegria. Competențele obținute le poți folosi fie pentru o carieră, fie pentru propria dezvoltare personală.

Școlii Allegria

Cum te ajută cursurile de improvizație?

În primul rând, prin destindere! Cursurile de improvizație ale Școlii Allegria sunt, nu doar educative, ci și distractive. Ele pot fi o modalitate relaxantă, însă instructivă de petrecere a timpului liber, alături de persoane noi. Pentru persoanele care sunt în căutarea șlefuirii personalității, există următoarele avantaje:

  • îmbunătățirea vorbitului în public;
  • îmbunătățirea dicției;
  • dobândirea încrederii și stăpânirii de sine;
  • activarea spontaneității, alături de a imaginației și a creativității.

Ca în cazul cursurilor de teatru, absolvenții vor susține la final de curs un spectacol de improvizații.

Ce spectacole ne pregătește Școala Allegria?

Activitatea Școlii Allegria este intensă. De aceea, în următoarea perioadă au loc o serie de spectacole. Grupa de teatru, nivel începători va încheia modul cu spectacolul „Niște fete! Alte fete”  sub îndrumarea actrițelor Elena Ivanca și Raluca Lupan.

„Impro Show” este susținut de absolvenții cursului de improvizații. Un spectacol inedit, pentru care oameni obișnuiți, cu locuri de muncă normale și-au depășit multe limite și au depus un efort considerabil pentru a reuși să îl pună în scenă.

Accesul la cele două spectacole este gratuit, însă se solicită o programare în prealabil. Locația desfășurării spectacolelor este la cinema Dacia, în Mănăștur.

Perspective pentru anul 2020

Nimic nu se compară cu nevoia de a evolua și de a te adapta. De aceea, Școala de Teatru Allegria are în vedere pentru anul 2020 să organizeze ateliere de teatru, teatru de film și de dicție în perioada weekend-ului. Astfel, cei interesați de dezvoltare personală, vor putea să își dedice timp pentru aceasta, fără a se extinde pe o perioadă îndelungată.