Cum se alege o placă compactoare pentru a corespunde nevoilor tale personalizate?

de | | 2 Minute

Cum se alege o placă compactoare?

Placa compactoare este unul dintre echipamentele de construcții specializate – datorită acesteia, se poate întări solul într-un mod extrem de eficient, lucru util atât la compactarea pietrișului, cât și la așezarea pietrelor de pavaj.

Un dispozitiv de acest tip va fi util nu numai pentru companiile profesionale de construcții, ci și pentru persoanele care aranjează independent curtea în propria gospodărie. Cum se alege un compactor care să răspundă așteptărilor tale?

Tipuri de compactoare

Există diferite tipuri de compactoare în funcție de modul în care sunt acționate. Cea mai populară este placa compactoare cu ghidare manuală și auto-mișcare. Prima solicită să o muți manual dintr-un loc în altul, deci merită să obții un dispozitiv cu o greutate relativ mică. Va fi mai util atunci când compactezi zone mai mici. În zone mai mari, un compactor cu mișcare automată va funcționa mai bine – datorită mișcărilor vibratorii efectuate de mașină, ghidarea acestuia este mult mai ușoară, iar efectele muncii sale sunt mult mai bune.

Aceste utilaje cu motor Honda oferă un grad mai mare de compactare a solului, precum și funcționarea la adâncimi mai mari. O altă variantă a unui astfel de compactor este modelul de mers pe jos – mai degrabă nu este folosit pentru amatori, dar funcționează bine pe suprafețe dificile.

Divizarea compactoarelor datorită gamei de mișcare

Compactoarele sunt împărțite în acțiune simplă și dublă. Primele sunt perfecte pentru suprafețe mari, de exemplu atunci când pregătești piețe sau terenuri de sport.

Modelele cu două căi sunt mai avansate din punct de vedere tehnic, deoarece sunt echipate cu treapta de mers înapoi, ceea ce face mult mai ușor să lucrezi în spații mici și în alte locuri greu accesibile. Cu toate acestea, sunt mai des utilizate de profesioniștii care au nevoie de echipamente care să le permită să obțină rezultate mai precise necesare atunci când creează drumuri, căi ferate și alte căi de comunicații.

Ce parametri ai plăcii compactoare trebuie luați în considerare?

Unul dintre cei mai importanți parametri ai dispozitivului este adâncimea de tamponare. Valoarea dată este pentru o singură mișcare și îți oferă o idee despre cât de repede vei face față lucrărilor planificate. O altă valoare importantă este greutatea – determină eficacitatea compactării, dar și confortul de a conduce mașina.

Atunci când alegi un compactor, trebuie să iei în considerare care dintre aceste caracteristici va fi prioritatea ta. Dimensiunea plăcii de compactare are o importanță similară – eficacitatea poate fi împărțită în mărimea ariei sau adâncimii acesteia, deoarece plăcile mai mici merg mai adânc decât plăcile mai mari cu aceeași greutate a compactorului. De asemenea, merită să acorzi atenție frecvenței vibrațiilor, care va determina confortul de lucru, precum și viteza de execuție a acestuia.

În plus, înainte de cumpărare, trebuie să afli despre disponibilitatea și costurile pieselor de schimb, precum și să verifici ce accesorii vi obține în set cu placa compactoare.


Articol publicitar