Cum a fost în prima zi la Electric Castle?

de | | 3 Minute

Cum a fost în prima zi la Electric Castle?

Moda festivalurilor muzicale nu m-a prins până acum. Aglomerația anticipată și muzica fără versuri, nu mă atrăgeau. Am preferat să plec din oraș în perioada în care Clujul devenea un musuroi de petrecăreți. Aseară însă, m-am dus la Electric. Fără cizme, pelerină, vestă de salvare, barcă sau un kit complet anti ploaie. Hai s-o încerc și pe asta mi-am zis și am pornit spre castelul electric, neștiind nici măcar lista cu artiștii care urmau să performeze pe scene.

Nu am apucat să mă rog pentru cerul senin însă vremea a renunțat ieri la capricii și ne-a lăsat cu hainele uscate. După ce am ieșit din parcarea labirintică, am făcut ceea ce ar face orice adult în toată firea, la un festival de muzică: m-am dat câteva ture în roata gigantică. De sus, orașul părea o pânză pictată de licurici multicolori iar norii își etalau culorile pastelate. Speram să termin cu bine călătoria aproape de nori ca să apuc să gust din toate bunătățile lumii.

adihadean

Energia oamenilor m-a făcut să regret că nu am vrut să gust mai devreme din senzațiile astea. Sonorizarea, luminile, artificiile, efectele speciale și mulțimea dansând la unison, m-au făcut să îmi țin telefonul în buzunar. Am dansat câteva ore bune, am văzut oameni îmbrăcați în unicorni sau pirați, umbrele fosforescente sau ursuleți din pluș dansând în mulțime.

rsebo

Fiecare scenă te transporta într-o poveste diferită iar mesajele amuzante, expuse pe un suport mare, au devenit ținta principală pentru vănătorii de like-uri.

mesaj electric

mesaj electric castle

Un alt lucru inedit, a fost joaca cu fulgerele. Se pare că Thor și-a trimis câțiva elevi să ne facă o demonstrație cu fulgere, în locul în care, an de an, ploaia nu reușește să alunge distracția.

fulgere electric

Am plecat acasă cu febră musculară și început de frisoane. Peste noapte însă, organismul meu s-a refăcut căci știa că azi are de explorat iar Castelul Electric. Diseară ne dăm întâlnire la castel?

lumini electric

Foto: Electric Castle,  Intagram @adihadean, @rsebo, @sareadinbucate
Loredana Giță, redactor Cluj.com