Cu un cheesecake se face vara in Cluj

de | | 2 Minute

Cu un cheesecake se face vara in Cluj

Cand vine vorba de dulciuri, optez mereu pentru ciocolata (simpla, cu lapte). Atat. Prajiturile nu prezinta niciodata interes pentru mine, iar motivul e cam intotdeauna acelasi: sunt prea dulci, simt ca ma intoxic. Totusi, uneori nivelul glicemiei scade si simti nevoia sa mananci ,,ceva dulce”, altceva in afara de ciocolata (care nu prea tine de foame neaparat).

Dupa o zi intreaga de vizitat muzee si admirat exponatele de valoare ale Clujului, te gasesti in compania unor oameni veseli si entuziasmati, dar infometati. Ne oprim pe str. Regele Ferdinand, nr. 1, la restaurantul Prova (e cat se poate de aproape de Muzeul Farmaciei). In timp ce toata lumea isi comanda diferite feluri de paste, pizza, ciorbe si nu-mai-stiu-ce, din nevoia de ceva dulce, imi trece prin cap sa incerc un cheesecake.

O experienta rara pentru mine (cred ca au trecut cativa ani de la ultimul cheesecake) si atat de binevenita! Crocant, dulce-acrisor si, foarte important!, cu un gust racoritor, cheesecake-ul de aici m-a transpus intr-o atmosfera varatica – in ciuda vremii racoroase de afara.

In general, ma amuza putin oamenii care traiesc foarte intens ceea ce mananca, ii vezi savurand fiecare aroma, fiecare imbucatura. E o arta sa te lasi purtat de simturi. Iar mie mi-e destul de greu sa fac asta.

Totusi, pentru cateva momente masurate in bucati de cheesecake, venise vara in Cluj, pentru mine.

Si da, am fost mandra ca am savurat un cheesecake si parca as mai fi comandat unul!

p.s. Mi-am permis sa gust si pastele comandate de-un vecin infometat si confirm: sunt delicioase 😀 

PROVA

Iulia M.,
Redactor Cluj.com