Cu bicicleta prin Transilvania – în top 10 cele mai frumoase vacanțe de aventuri din Europa

de | | 2 Minute

După ce Transilvania a fost declarată cea mai bună regiune de vizitat din lume pentru anul 2016 de către celebra publicație Lonely Planet, iată că și cotidianul britanic The Guardian include aceste frumoase meleaguri într-un top al celor mai bune zece vacanțe de aventuri din Europa!

Turiștii străini descoperă an de an comorile ascunse ale Transilvaniei, iar valul de aprecieri venite din partea presei internaționale contribuie de asemenea la construirea unei imagini atractive pentru turismul din România.

Astfel, regiunea intra-carpatică se regăsește în topul celor mai frumoase vacanțe de aventuri din Europa, recomandându-se un traseu parcurs cu bicicleta.

Compania britanică The Slow Cyclist le oferă celor interesați excursii organizate aici, în Fermecata Transilvanie Saxonă (Enchanted Saxon Transylvania), cu trasee lungi de peste 145 de kilometri, parcurși în 4 zile, între localitățile Cund și Viscri. Totul într-un ritm domol, cu suficient timp pentru opriri și vizite pe la gospodăriile localnicilor, pe la stânele ciobanilor, pe vârfurile dealurilor sau pe la mici și prea puțin știute situri istorice.
În țară, tururi pe bicicletă sunt organizate, de exemplu, de TransyBike, cu același accent pe explorarea regiunii într-o manieră autentică: peisaje, tradiții, oameni deosebiți, mâncare tradițională și transport pe două roți 🙂 TransyBike organizează și day trip-uri cu plecare din Cluj pentru cei dornici să exploreze împrejurimile într-o manieră inedită.

cu bicicleta prin transilvania top 10 the guardian

Transilvania i-a cucerit pe cei de la The Guardian cu pădurile ei străvechi, cu munții înalți și satele aflate în patrimoniul UNESCO, unde viața a rămas neschimbată de secole. Natura și zonele cu adevărat încă sălbatice, printre ultimele din Europa, precum și istoria și cultura regiunii sunt alte aspecte care îi atrag pe turiștii dornici să aibă partea de o vacanță memorabilă în Europa.

cu bicicleta prin transilvania top 10 the guardian

Topul mai include și alte nouă destinații ce promit turiștilor multă aventură:

  • Drumeții călare în Cappadocia – Turcia
  • Drumeții lungi în Balcani, prin țările fostei Iugoslavii
  • Aventuri în sălbăticie: parcurile naturale ale Spaniei
  • Kayaking pe mare – Estonia
  • Drumeții montane în Slovacia
  • Canyoning în Corsica
  • Scufundări și drumeții în Islanda
  • Road trip în Norvegia
  • Escaladă pe gheață în Elveția

Puteți citi articolul integral, publicat de către The Guardian, aici.
Fotografiile sunt realizate în cadrul tururilor pe bicicletă TransyBike.

cu bicicleta prin transilvania top 10 the guardian

cu bicicleta prin transilvania top 10 the guardian