Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

de | | 3 Minute

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

O călătorie în țara porumbului este dorința a aproape oricărui muritor de pe planeta noastră, mai puțin a celor care locuiesc chiar acolo, în Mexic. Exotismul destinației este dat de imaginea pe care noi o avem despre această țară. În concepția larg răspândită, această țară hispanică, este asociată cu roșiile, porumbul și pălăriile largi. Atunci când vine vorba de mâncare însă, paleta de asocieri se lărgește, iar imaginația și papilele gustative se emoționează. Au motive foarte întemeiate!

Ne-am gândit că puțină adrenalină, o eliberare bruscă de endorfine și alte substanțe ale euforiei, nu strică nimănui niciodată, așa că vom purcede într-o virtuală călătorie culinară în …Mexic.
Cu cine mai exact? Cu POKKA – Mexican & Tex-Mex Flavours.

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

Cronica culinară

Vom deschide această cronică culinară cu ceva renumit şi adorat de toată lumea – Nachos cu sos de brânză preparat ca la mama lui acasă, în Mexic.
Cunoscătorii spun că cea mai delicioasă mâncare mexicană este cea gătită de vreo mamă iubitoare, în familie, cu multă dragoste. Inspirat din această tradiție, preparatele mexicane de la POKKA, ne ademenesc nu doar prin dedicarea bucătarului care a desăvârșit rețeta, ci și prin mirosul care face fericite cele mai exigente papile olfactive.

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

După gustarea care ne-a făcut o poftă greu de stăpânit, ne vom înfrupta pe îndelete cu o supă răcoritoare din piept de pui cu lime. Gustul dulce-acrișor va alinta orice suflet doritor, care visează la arome exotice și combinații de neuitat. Fericirea și pofta de viață este garantată după un asemenea preparat.

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

La desert

Pentru a menţine starea de beatitudine şi a potoli pofta de mâncare, un Fajitas cu pui, carne de vită, cu creveți sau vegetarian, după gust și preferințe, este exact ceea de ce avem nevoie. Savuros și aromat, cu ardei gras și copt adăugat cu multă generozitate, deliciul din farfurie ne va deschide perpectiva inedită a unei călătorii în Mexic și ne va face să ne gândim serios la o escapadă de câteva săptămâni în țara lui Juan Rulfe.

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

La desert, Mexicul din Cluj ne va servi Churros – un alt preparat celebru și gustos. Iar pentru că un desert cumsecade merge bine cu o cafea, vom savura una aromată și mare, pentru o bună potrivire a savuroaselor bucate servite.

Cronică culinară clujeană: dragostea mexicană

Dacă nu am fost suficient de convingători în această succintă cronică, cea mai înțeleaptă idee ar să poftiți la masă, în Mexic, la POKKA @Iulius Mall, sau invitați mâncarea mexicană la voi acasă. Serviciul de livrări la domiciliu, POKKA Delivery e doar la un telefon distanţă!

Contact POKKA: 

POKKA @Iulius Mall

Adresă: Iulius Mall, zona Food Court, Str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53B, Cluj-Napoca

Orar: Luni – Duminică: 10.00 – 22.00

 

POKKA Delivery

Telefon: +40 755 076 552

Orar: Luni-Vineri: 10.00-22.30 | Sâmbătă-Duminică: 12.00-22.30

Facebook

Website