Criptomonede românești. Ce sunt, cum să investești și care sunt beneficiile investiției în astfel de criptomonede?

de | | 3 Minute

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai digitală, din ce în ce mai mulți oameni caută să investească în criptomonede. În ultima perioadă, au apărut o serie de criptomonede românești care îți permit să investești astfel încât să îți aducă un venit pasiv. Există o serie de beneficii ale investiției în criptomonede românești, inclusiv faptul că sunt ușor de tranzacționat și au comisioane de tranzacționare reduse.

Ce sunt criptomonedele românești?

Marea majoritate a persoanelor care sunt familiarizate cu criptomonedele știu despre Bitcoin și Ethereum. Dar cum rămâne cu toate celelalte criptomonede de pe piață? Criptomonedele românești sunt monede digitale sau virtuale care utilizează criptografia pentru securitate. Ele sunt descentralizate, ceea ce înseamnă că nu sunt supuse controlului guvernului sau al instituțiilor financiare. Acest lucru le face atractive pentru mulți investitori, deoarece aceștia consideră că oferă un grad ridicat de siguranță și stabilitate în comparație cu investițiile tradiționale.

Criptografii români au creat o serie de criptomonede romanesti care se bazează pe rețelele bitcoin și Ethereum, precum Dash 2 Trade, IMPT, Calvaria, Elrond (EGLD), Roncoin (RONC), Oracol XOR, Stakeborg DAO, WAM sau NeoTech. Aceste monede digitale și platforme folosesc algoritmi unici, astfel încât să poată fi folosite pentru achiziționarea de bunuri și servicii online.

Cum să investești în criptomonede românești?

Există mai multe modalități de a investi în criptomonede, în funcție de obiectivele tale financiare și de toleranța la risc. O modalitate populară este de a cumpăra criptomonede de schimb care îți permit să tranzacționezi între diferite monede. Acest lucru îți permite să convertești cu ușurință lei, euro sau dolari în criptomonede pe care le poți folosi pentru tranzacționare sau investiții.

O altă opțiune este să cumperi Elrond sau Roncoin sau orice altă criptomonedă românească direct din diverse portofele online sau prin intermediul platformelor de tranzacționare. Dacă dorești să cumperi o criptomonedă și să o păstrezi în loc să o tranzacționezi, cel mai sigur mod de a face acest lucru este prin intermediul unui portofel online. Aceste platforme îți permit să îți stochezi criptomoneda în condiții de siguranță offline, fără să îți faci griji cu privire la amenințările de securitate sau la potențialele hack-uri. Poți, de asemenea, să tranzacționezi criptomonede folosind aceste portofele, astfel încât să îți sporești veniturile.

Oricare ar fi calea pe care decizi să o urmezi, este important să înțelegi cum funcționează, precum și riscurile implicate. Piața volatilă a criptomonedelor face important ca investitorii să fie conștienți de toți factorii potențiali înainte de a lua orice decizie.

Beneficiile investiției în criptomonede românești

Investiția în criptomonede românești are multe beneficii, mai ales dacă ești interesat să obții o siguranță financiară pe termen lung. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii investesc în criptomonede este acela că acestea oferă un randament mai mare decât investițiile tradiționale. Criptomonedele sunt active unice, deoarece valoarea lor nu este legată de niciun activ fizic sau monedă fiduciară guvernamentală. Acest lucru înseamnă că nu există riscul ca acestea să își piardă valoarea și pot fi folosite ca formă de investiție sau mijloc de schimb în întreaga lume.

În plus, investitorii în criptomonede românești beneficiază de comisioane scăzute și de timpi de tranzacționare rapizi. Aceste caracteristici facilitează efectuarea de plăți și alte operațiuni cu aceste monede digitale. În cele din urmă, unii investitori consideră că tehnologia blockchain (baza de date care stă la baza tuturor tranzacțiilor cu criptomonede) are un potențial enorm de îmbunătățire a mai multor industrii, dincolo de cea financiară.

În prezent, există zeci de criptomonede românești diferite disponibile pe diverse burse. Unele alegeri populare includ Elrond, Roncoin, FutureCoin sau Dash 2 Trade. Poate fi dificil să alegi pe care să le cumperi sau să în care investești – dar nu-ți face griji. Există o mulțime de resurse disponibile online care te pot ajuta să iei o decizie informată. Amintește-ți doar că este important să faci propriile cercetări înainte de a investi bani.