Cornel Mușat, multiplu campion mondial la Kumite individual, vine la Cluj

de | | 2 Minute

Cornel Mușat, multiplu campion mondial la Kumite individual, vine la Cluj

Bilete la Campionatul Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017 găsiți AICI.

Una din surprizele celei de-a VII-a ediții a Campionatului Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017 este prezența unor sportivi excepționali care păstrează faima acestui sport nobil la nivel național și internațional.

Cornel Mușat este unul din invitații de seamă ai evenimentului sportiv ce va avea loc în noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj. Gazeta Sporturilor l-a numit în 2012 „cel mai titrat sportiv român” și asta pe bună dreptate, deoarece specialistul în artele marțiale deținea pe atunci nu mai puțin de 8 titluri mondiale și 37 de titluri europene.

Legenda Karate în România

Cu un palmares de peste 350 de trofee, din care peste 60 dobândite în competițiile internaționale, Cornel Mușat este o adevărată legendă în lumea Karate din țară și din străinătate.

Trecutul bogat al acestuia începe acum mai bine de 25 de ani, când Mușat a început să se impună în competițiile naționale, europene și mondiale de tineret la probele de Kumite și Fuku-go. În 1996 a dobândit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Sao Paulo, Brazilia și, de atunci, drumul său înspre multiple medalii de aur a fost pavat cu perseverență și performanță. Au urmat campionatele de la Varșovia, Belgrad, Davos, Lotz, toate încununate cu succes pentru maestrul în Kumite Cornel Mușat.

Cornel Mușat

Kumite este o ramură a Karate-ului care se caracterizează prin luptă directă între doi sportivi, cu lovituri de picior și de braț în semi-contact. Cu alte cuvinte, accentul se pune mai degrabă pe contactul la nivel de corp și mai puțin la nivelul feței.În cazul seniorilor, durata unei lupte este de trei minute, cu întreruperi la eventualele penalizări, respectiv puncte dobândite.

Distincții și exemple de măiestrie

Sportivul este distins cu medalia „Meritul sportiv clasa III”, este deținător al „Certificate of a Ward” și al diplomei de excelență pentru aportul adus în Karate Fudokan.

La Campionatul Mondial de la Cluj, Cornel Mușat vine în calitate de antrenor și arbitru secund al lotului de Kumite și va face o demonstrație de excelență în artele marțiale.

?????????????

A post shared by Cornel Musat (@cornelmusat) on