Campionatul Mondial de Karate Tradițional Fudokan 2017 are loc la Cluj-Napoca!

de | | 2 Minute

Campionatul Mondial de Karate Tradițional Fudokan 2017 are loc la Cluj-Napoca!

Cluj-Napoca se pregătește să devină gazda celei de-a 7-a ediții a Campionatului Mondial de Karate Tradițional Fudokan. Organizat de Federația Internațională de Karate Tradițional Fudokan, alături de Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, în perioada 3-5 noiembrie 2017.

La competiție vor participa aproximativ 1900 – 2000 de sportivi, la toate categoriile de vârstă, din peste 40 de țări!

Timp de 3 zile, publicul va urmări atât desfășurarea competiției, cât și demonstrații ale acestei arte marțiale. În Cluj, mulți copii practică acest sport, iar organizarea Campionatului Mondial în România, în orașul nostru, este un bun prilej pentru promovarea și îndrumarea copiilor înspre activități sportive în detrimentul unor activități sedentare. Școlile și părinții le pot oferi copiilor șansa de a urmări competiția, copiii cu vârsta sub 14 ani având intrare gratuită.

Sport în scop umanitar: pentru copiii abandonați și pentru cei proveniți din familii nevoiașe

Un aspect inedit al evenimentului constă în scopul umanitar asumat prin susținerea unei cauze sociale. Pe întreaga durată a campaniei de promovare, precum și pe durata desfășurării competiției, se dorește colectarea unor fonduri în valoare de 10.000 €, în vederea sprijinirii casei de copii a Fundației Casa AKSZA. Fundația este gazdă permanentă a 16 copii abandonați și reședință temporară pentru alți 18 copii proveniți din familii nevoiașe. Fundația le asigură cazare, hrană, îmbrăcăminte, programe after-school și le facilitează accesul la școală.

Cauza este susținută de către Federația Internațională de Karate Tradițional Fudokan, care asigură prin donație o parte din fondurile necesare. În plus, din fiecare bilet achiziționat de către public (10 lei/bilet), 30% se îndreaptă înspre Casa AKSZA.

Proiectul umanitar este inițiat de către Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca, hotelul oficial al competiției, fiind sprijinit de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local, Consiliul Județean Cluj, Romania Shuttle, Nestle România, Smurd și alții. Partener media al evenimentului: Cluj.com – Ghid Local, urmând ca odată cu avansarea în pregătirile competiției să se alăture și alți parteneri.

De ce un centru de plasament pentru copii?

Casa AKSZA a fost aleasă de către Hotelul Hampton by Hilton Cluj drept beneficiar al fondurilor ce urmează a fi strânse în urma identificării unei implicări mai scăzute la nivel de comunitate când vine vorba de cazurile copiilor orfani, abandonați sau proveniți din familii cu un statut economic nefavorabil.

Fundația aleasă face dovada unei implicări reale în creșterea și educarea copiilor, cu rezultate vizibile și proceduri transparente, cu obiectivism în criteriile de selecție ale copiilor și absența acelor favoritisme care pătează adesea imaginea unor astfel de cauze sociale.

Copiii unei societăți reprezintă viitorul acesteia. Astfel, sprijinul venit din partea Campionatului Mondial de Karate Tradițional Fudokan 2017 către Casa AKSZA este unul în concordanță cu valorile educative promovate de acest eveniment și de acest tip de sport în rândul copiilor și nu numai.