Concurs Parisul văzut de…

de | | < 1 Minute

Concurs Parisul văzut de…

PARISUL VĂZUT DE…

Burlesc, chic, romantic, boem, scandalos, insolit, seducător, Paris este veşnic memorabil. Ce reprezintă Parisul pentru voi?
Trimiteţi-ne o fotografie de neuitat cu experienţa voastră pariziană la adresa [email protected] până la data de 28 februarie 2015.

Cele mai bune 10 fotografii vor face obiectul unei expoziţii foto despre Paris în cadul Primăverii poeţilor (9-14 martie).

PARIS VU PAR…

Burlesque, chic, romantique, bohème, scandaleux, insolite, séduisant, Paris est toujours mémorable. C’est quoi Paris pour vous ?
Envoyez-nous une photo inoubliable de votre expérience parisienne à l’adresse [email protected] jusqu’au 28 février 2015.

Les meilleures 10 photos feront l’objet d’une exposition photo sur Paris dans le cadre du Printemps des poètes (9-14 mars).

Institutul Francez din Cluj şi-a deschis porţile în 1991 sub numele de Centru Cultural Francez (pe care l-a purtat până la transformarea sa în Institutul Francez din România, la sfârşitul anului 2011).

Este situat în fostul Palat Béldi (sec.XVII), pus la dispoziţie de către Universitatea Babeş-Bolyai. Institutul dispune de săli pentru cursurile de limbă, de o mediatecă excelentă şi de un spaţiu administrativ, toate acestea într-o curte înconjurată de arcade, care se pretează la spectacole în aer liber, proiecţii de film şi evenimente festive.

Principalele misiuni ale Institutului francez din Cluj-Napoca:

Stimularea dialogului şi a schimbului între Franţa şi Transilvania în toate domeniile
Promovarea ideilor şi a valorilor Franţei şi a francofonei
Promovarea excelenţei şi a inovaţiei în domeniul culturii
Difuzarea unei culturi francofone deschise, inclusă în modernitate şi în diversitate
Susţinerea învăţării şi a practicării limbii franceze

O activitate extrem de diversificată…
Cu o prezenţă puternică în peisajul cultural al Clujului, Institutul francez conduce, pe tot parcursul anului, activităţi diversificate, în special în domeniul cultural şi educativ.