Concurs de fotografie Obiceiuri de Iarnă

de | | 2 Minute

Concurs de fotografie Obiceiuri de Iarnă

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca lansează, începând cu data de 15 decembrie 2014 concursul de fotografie cu tema „Obiceiuri de iarnă”, ajuns la ediţia a IV-a.

La concurs pot participa cursanţii Şcolilor de Arte din toată ţara precum şi iubitorii de fotografie de pretutindeni.

Şcoala de Arte Cluj organizează acest concurs pentru formarea şi dezvoltarea simţului estetic şi artistic al iubitorilor de artă fotografică, cunoaşterea şi promovarea valorilor culturale şi artistice în domeniul artei fotografice, evaluarea nivelului de pregătire practică şi teoretică a celor mai talentaţi cursanţi, stimularea creativităţii, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dialog şi lucru în echipă ale cursanţilor, precum şi identificarea unor ipostaze specifice anotimpului de iarnă şi transpunerea lor în fotografii.

Participanţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de participare:
Concursul este deschis participării tuturor cursanţilor şcolilor de arte, amatorilor şi profesioniştilor care practică arta fotografică în cadrul cluburilor de profil din România sau individual. Instituţiile pot participa cu cursanţii selectaţi în cadrul clubului foto sau în cadrul cursurilor de artă fotografică.

În concurs se va participa numai cu lucrări proprii, originale, şi se vor încadra în următoarele secţiuni:
Portret
Peisaj
Reportaj
Natură statică
Eseu
Macrofotografie
Tradiţii şi obiceiuri
Imagini prelucrate
Arhitectură
„Din lumea celor care nu cuvântă”

Lucrările vor fi expuse în cadrul „Serii artelor” ediţia a III-a din data de 5 februarie 2015.

Fotografiile pot fi trimise în format digital, inscripţionate pe DVD, sau prin e-mail la adresa [email protected] până cel târziu în data de 31 ianuarie 2015. Fiecare participant va trimite un număr de maxim 5 fotografii (în format digital) alb-negru sau color, care se vor încadra în tema dată.

Specificaţii tehnice: formatul fişierului trebuie să fie *.jpg, latura mare trebuie să se încadreze în limitele 2800-4500 pixeli, rezoluţie 240px/inch. Fişierul trebuie denumit după formula „nume_prenume_titlul_lucrării.jpg”.

Fotografiile vor fi însoţite de fişa de participare, în care se va înscrie numele şi prenumele autorului, seria şi numărul cărţii de identitate, şcoala de care aparţine, titlurile lucrărilor şi secţiunea aleasă (portret, peisaj, etc.).

Autorii ale căror fotografii au fost selectate pentru expoziţie vor primi diplome de participare. Fotografiile printate vor rămâne în arhiva Şcolii Populare de Arte Cluj-Napoca putând fi folosite de aceasta pentru promovarea ediţiei viitoare a concursului, cu specificarea numelui autorului. Organizatorii garantează respectarea drepturilor de autor şi vor folosi imaginile doar în scopul promovării manifestării.

Premiile vor consta în albume de artă fotografică.

Datele de contact ale Şcolii Populare de Arte Cluj sunt: e-mail: [email protected]
http://www.scoaladearte.ro/
Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, Cluj-Napoca.