Creează-ți un colț esențial pentru job-ul de acasă

de | | 2 Minute

Creează-ți un colț esențial pentru job-ul de acasă

În ultima perioadă, locurile de muncă de acasă sunt din ce în ce mai căutate. Dacă lucrezi de acasă sau urmează să începi un job remote, atunci ai nevoie de câteva piese de mobilier esențiale pentru desfășurarea programului de lucru în condiții optime.

Achiziționează piese de mobilier practice

Un job de acasă presupune și o mică zonă pe care să o transformi într-un spațiu de lucru. Fie că alegi o încăpere separată, fie că aranjezi o parte din living ce nu o folosești prea des, vei avea nevoie de un birou și de un scaun birou ergonomic, care să îți creeze un mediu de lucru confortabil.

Pentru a-ți savura cafeaua sau ceaiul în micile pauze, alege o masa cafea care să se integreze în peisaj. Un fotoliu puf sau un taburet cu material pufos îl vei putea folosi pe post de scaun pentru măsuța de cafea. De asemenea, rafturile minimaliste, pe care să îți poți depozita dosare și alte articole de papetărie sunt și ele necesare.

Creează-ți o lumină bună

Poate ai impresia că o sursă de lumină bună nu te poate ajuta. Trebuie să știi că de cele mai multe ori, ai nevoie de lumină suficientă pentru a reduce oboseala ochilor, mai ales când cea mai mare parte din timp o petreci lucrând la calculator. În lipsa unor ferestre suficiente care să-ți ofere cât mai multă lumină naturală, folosește o lampă de birou sau chiar un lampadar înalt pentru a-ți asigura un nivel sănătos de lumină.

Decorează-ți biroul

Chiar dacă lucrezi de acasă, îți poți decora biroul cu mici articole care să-ți bucure ziua de lucru, precum un ghiveci mic cu o floare suculentă, o fotografie cu cei dragi, o statuetă minimalistă dintr-un concediu relaxant, dar și o agendă colorată pe care să-ți notezi task-urile, un suport pentru pixuri plin de creioane, carioci, pixuri colorate.

Un suport pentru aromaterapie cu uleiuri esențiale îți poate fi de un real ajutor atunci când ai o zi încărcată, iar un sistem care să-ți asigure o muzică în surdină, poate fi și el de folos. În general, alege să decorezi biroul cu obiecte care să-ți folosească și să-ți creeze o stare de spirit ridicată.

Asigură-ți un confort sporit

Pentru reducerea oboselii, dar și pentru a beneficia de confort, alege un scaun de birou ergonomic pe care să-ți așezi o pernă subțire sau o pătură pufoasă care să te învelească în zilele mai răcoroase. Deși în mod normal la un birou într-o companie, nu-ți vei putea duce o pătură cu ajutorul căruia să-ți încălzești picioarele atunci când petreci ore în șir pe scaun, acasă, unde nu te va vedea nimeni, poți să folosești orice tip de obiecte vrei pentru a-ți asigura tot confortul din lume. Un spațiu de lucru organizat și confortabil te va face mai productiv, iar șefii vor fi mai mulțumiți de performanțele tale.


Articol publicitar