Clujul cu Flori 2019: comunitatea e invitată să-și înfrumusețeze orașul

de | | 3 Minute

Clujul cu Flori 2019: să înflorim orașul împreună!

Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului îi îndeamnă și în acest an pe locuitorii urbei să contribuie în mod direct la aspectul orașului, prin întreținerea și înfrumusețarea propriilor locuințe sau spații în care își desfășoară activitatea. Concursul „Clujul cu flori 2019” se desfășoară în lunile de vară, până pe 30 august 2019.

Vă spuneam în urmă cu puțin timp despre cum, în perioada 14-16 iunie, Strada Potaissa se transformă în cea mai neconvențională piață de flori. Spațiile în care locuim și în care interacționăm unii cu ceilalți nu doar că ne reflectă pe noi, dar ne și influențează interacțiunile viitoare și starea de bine. Membrii comunității sunt, până la urmă, arhitecții acestor spații – direct sau indirect. Tocmai de aceea apreciem inițiative precum „Clujul cu flori” și vă încurajăm să luați parte la ele! 

Cum vă puteți alătura inițiativei?

Clujul cu flori 2019

Scopul proiectului „Clujul cu flori” este acela de a-i încuraja pe clujeni să își înfrumusețeze cu flori ferestrele, balcoanele, grădinile, fațadele clădirilor, spațiile verzi din fața sau din spatele blocurilor. Împreună, putem înflori astfel orașul, creând spații plăcute, sănătoase, mici oaze de relaxare. Pe principiul că dezvoltarea urbană nu înseamnă doar asfalt, cei care doresc să se implice și să participe la concurs, au de urmat pașii de mai jos:  1. Să își înfrumusețeze ferestrele, balcoanele, grădinile sau spațiile verzi din fața blocului… cu flori.
  2. Să fotografieze rezultatul.
  3. Să completeze formularul de înscriere, specificând datele necesare și urcând fotografiile realizate (maxim 5) » AICI.

Detalii despre concursul „Clujul cu flori 2019”

Înscrierile în concursul „Clujul cu Flori 2019” se fac până pe 30 august 2019, iar jurizarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în septembrie. Vor fi premiate următoarele: cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă grădină. Se va ține cont de o serie de criterii: amplasare, cromatică, aranjament, diversitatea florilor folosite și modul în care acestea se armonizează cu spațiul.Două premii speciale vor fi oferite de către Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, respectiv de către Ferma Steluța din Cluj. Important de menționat și faptul că pe toată durata concursului, clujenii care doresc să se alăture inițiativei, pot ridica vouchere speciale de la sediul Asociației (str. Iuliu Maniu, nr. 2, ap. 5), în baza cărora vor putea cumpăra flori la preț redus de la Ferma Steluța.

Totodată, veste bună și pentru clujenii din județ: datorită interesul crescut față de inițiativă, organizatorii vor acorda și un premiu celui mai frumos proiect din județul Cluj.


„Ne bucurăm că am ajuns la a treia ediție. Privind înapoi în timp, cred că proiectul a avut un real succes, având în vedere atât cifrele atinse, cât și calitatea proiectelor înscrise în concurs. An de an proiectul s-a dezvoltat, an de an am fost capabili să atragem noi simpatizanți și concurenți. Ca dovadă a amplorii luate de proiect stă și faptul că, în acest an, vom avea o nouă categorie de concurs, care va fi acordat celui mai frumos proiect din județul Cluj. Lansăm anul acesta <Clujul cu flori> că gândul și cu dorința de a putea crește în continuare. Continuăm să credem că perseverența și entuziasmul vor aduce rezultatele scontate și împreună cu locuitorii Orașului Comoară vom putea schimba în bine peisajul urban. Haideți să înflorim împreună!”, a declarat Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Puteți să acordați note participanților, pentru încurajarea celor care au ales să-și înfrumusețeze astfel orașul » galerie foto participanți. Detalii și noutăți din cadrul proiectului puteți găsi pe pagina de Facebook a proiectului » https://www.facebook.com/clujulcuflori/