Clujul citește și mărșăluiește pentru lectură [ FICT 2016 ]

de | | 2 Minute
Clujul citește și mărșăluiește pentru lectură [ FICT 2016 ]

Când glasuri entuziaste de copii îți spun că da, Clujul citește, nu poți decât să zâmbești. Și să te bucuri de valorile pe care orașul acesta le cultivă în rândul mai micilor și mai marilor săi locuitori. O inedită modalitate de promovare a lecturii în rândul publicului clujean, Marșul Lecturii a marcat deschiderea Festivalului Internațional de Carte Transilvania 2016.

S-au adunat azi, în fața Universității Babeș-Bolyai, pe str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, numeroși Cititori (cu majusculă! 😛 ). Ca semn de recunoaștere între ei, micii și marii Cititori au fost îndemnați să își aducă o carte. Iar cei care au dorit, au avut ocazia de a citi cu voce tare un fragment din cartea adusă la eveniment. Pornind din fața Universității înspre Piața Unirii, grupul a mai făcut câteva popasuri de lectură, iar glasurile de copii au continuat să susțină entuziaste afirmația: Clujul citește!

clujul citește fict 2016

FICT 2016 – campanii inedite de promovare a lecturii

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se desfășoară în perioada 4-9 octombrie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Pe lângă Marșul Lecturii, organizatorii au mai pus la cale și alte campanii inedite de promovare a lecturii. Duminică, de exemplu, orașul a fost împânzit cu 3000 de cărți în dar! Totodată, până pe 10 octombrie 2016, linia 24B (ce face legătura Iulius Mall – Polus Center) va deveni temporar FICT BUS. Zilnic, 100 de pachete cu cărți vor fi oferite în dar călătorilor.

Vă recomandăm să urmăriți îndeaproape programul zilnic propus de FICT 2016 – ne așteaptă multe evenimente deosebite!
Detalii găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului: aici (click).