Clujul are autobuze noi

de | | 2 Minute

Clujul are autobuze noi

Pe străzile Clujului circulă 15 autobuze noi cu dotări de ultimă generație. Noile autobuze articulate sunt dotate cu aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și în exterior, Wi-Fi, platformă joasă, sistem audio care anunță linia și direcția pentru persoanele nevăzătoare și landouri pentru copii. Mijloacele de transport în comun puse în circulație vor deservi liniile pe axa este-vest a orașului, pe liniile 24, 48, 30, 35 și 43. 

Clujul are autobuze noi

Acțiunea se înscrie în demersul înițiat de Primăria Cluj-Napoca de a moderniza transportul public și de a încuraja călătoria cu acesta. Astfel, în același plan strategic se încadrează și achiziționarea autobuzelor electrice, care vor fi puse în circulație începând cu luna viitoare, precum și îmbogățirea parcului auto al CTP cu alte 60 de autobuze nearticulate noi. 

Clujul are autobuze noi

Persoanele care se deplasează în fotoliul rulant 

Noile autobuze articulate au dotări care asigură condiții optime de călătorie pentru diferite categorii de călători. Persoanele care se deplasează în fotoliul rulant vor fi ajutate, la urcare și la ieșirea din mijlocul de transport, de un sistem de comenzi special care anunță șoferul, prin acționarea unui buton din interior sau din exteriorul autobuzului, după caz, când trebuie să manevreze rampa de acces și să se asigure de călătoria în condiții de siguranță a persoanelor care se deplasează în fotoliul rulant. De asemenea, în interiorul autobuzelor există o zonă special amenajată pentru categoria de călători cu nevoi speciale, creată pentru a asigura condiții de călătorie confortabile și sigure.

Principiile enumerate mai sus sunt valabile și pentru urcarea sau coborârea landourilor pentru copii.

 

Sursă: Emil Boc